Новини

Розпочалася друга сесія парламенту дев’ятого скликання

3 вересня народний депутат України Герега Олександр Володимирович взяв участь у пленарному засіданні другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Верховна Рада розглянула проект Закону «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)» (№7203) і прийняла в цілому як Закон. За це рішення проголосував і народний депутат України Герега О.В.

«Даним законом вилучаються два абзаци зі статті 80 Конституції України, які обумовлюють недоторканність народних депутатів України», - зазначив народний обранець.

Нова редакція даної статті Конституції ухвалена у такому вигляді: «Стаття 80. Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп».

Також до розгляду був внесений проект Постанови «Про внесення до порядку денного другої сесії Верховної Ради та направлення до Конституційного Суду для одержання висновку щодо відповідності вимогам Конституції України проекту Закону «Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу)» (№1015)».

Законопроектом пропонується доповнити перелік суб'єктів права законодавчої ініціативи, визначених статтею 93 Конституції України, таким суб'єктом, як народ.

Верховна Рада прийняла в цілому цю Постанову.

Також депутати розглянули ще 7 питань Порядку денного. Наступне пленарне засідання відбудеться 10 вересня.

У 9 скликанні парламентар продовжить працювати в робочих групах, у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики.

Виборці можуть з пропозиціями звертатися за адресами:

01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5,

Тел: (044) 255-28-25

Факс: (044) 255-33-23

або на електронну адресу: Hereha@rada.gov.ua.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт