Новини

Народні депутати 9 скликання склали присягу

Сьогодні, 29 серпня, новообрані нардепи провели перше урочисте засідання Верховної Ради України.

424 народних депутати, обраних за підсумками дострокових парламентських виборів 21 липня, склали присягу на вірність Україні, отримали депутатські посвідчення.

0 13 годині на пленарному засіданні депутати розглянуть чимало питань: складення повноважень Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, формування депутатських фракцій, оголошення про коаліцію, обрання лічильної комісії та інші.

Однак знаковим це засідання обіцяє стати завдяки ряду кадрових призначень. Як очікується, вже в перший день своєї роботи новообрані депутати оберуть нового спікера та його заступників, призначать нового прем'єр-міністра та міністрів; сформують парламентські комітети.

На засіданні були присутні: Президент України Володимир Зеленський та його чотири попередники: Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко та різні запрошені гості. Текст присяги з трибуни Верховної Ради виголосив найстарший обраний народний депутат 9 скликання Юлій Іоффе.

"Складання присяги – урочистий і разом з тим відповідальний момент. Депутат зобов’язується боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни та добробут українського народу. І для мене це – не просто слова.

35 тисяч виборців віддали свій голос за мене. Я несу персональну відповідальність перед кожним із них, а також перед кожним українцем. Зроблю все, щоб виправдати довіру співвітчизників, забезпечити гідні умови для наших дітей та соціально незахищених громадян, вивести на високий рівень медицину, культуру та спорт.
 
Вірю, що новий парламент зможе дати потужний поштовх для розвитку нашої Батьківщини" – зауважив народний депутат України Олександр Володимирович Герега.
 
Фото: РБК, С. Ковальчука

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт