Новини

Віряни Ярмолинеччини доторкнулись до святинь Зарваниці

3 червня за традицією, яку започаткував народний депутат України Олександр Володимирович Герега, жителі смт Ярмолинці Хмельницької області відвідали Марійський духовний центр «Зарваниця» в селі Зарваниця Теребовлянського району на Тернопільщині.  

Зарваниця – один з двадцятьох найвідоміших у світі Марійських духовних центрів, який має давню історію. Народні перекази пов’язують виникнення села зі з’явленням Богоматері одному ченцеві, який, вцілівши після нападу татар на Київ у 1240 р., шукав прихисток у місцині над Стрипою. Місцевість, де його «зарвав» сон, він назвав Зарваницею. Згодом чернець збудував біля кринички каплицю і примостив у ній ікону Богоматері. У 1867 році Папа Римський Пій IX коронував ікону і надав Зарваниці статусу відпустового місця.

«Це місце користується великою пошаною і любов’ю. Потрапивши сюди, забуваєш про все на світі. Дякуємо Олександру Володимировичу Герезі з запрошення відвідати це святе місце, місце паломництва багатьох вірних з усього світу!» – наголосили віряни.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт