Новини

Юнацька збірна України – чемпіон світу з футболу

15 червня у фіналі світової першості в Польщі юнацька збірна України U-20 здобула перемогу над Південною Кореєю (3:1) і вперше у своїй історії виборола почесний титул чемпіонів світу.

Ввечері 16 червня збірна України U-20 повернулася до Києва. Тренери і гравці з аеропорту Бориспіль одразу попрямували до Будинку футболу, де керівництво УАФ у присутності численних журналістів та зовсім юних футболістів влаштувало їм урочисту зустріч.

Переможці з автобусу виходили на чемпіонську доріжку через живий коридор їхніх прихильників та представників ЗМІ. Після короткої фотосесії вони попрямували до конференц-залу, де відбулася офіційна частина церемонії.

Спершу всі присутні мали змогу згадати чемпіонський шлях збірної України на світовій першості в Польщі. У відеосюжеті на великому екрані було показано всі голи нашої команди, кожен з яких зустрічали гучними оплесками.

Далі до чемпіонів зі словами вітання звернулися керівники УАФ, НОК і Міністерства молоді та спорту України.

 

Президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко сказав: «Я хочу привітати гравців, тренерський штаб, лікарів та адміністраторів збірної з великим успіхом! Рівно рік тому ми саме в цьому залі вітали вас із виходом до фінальної частини першості світу. Рік минув, ми знову тут – і в нас фантастичні емоції. Ваш успіх – це мрія наших уболівальників, що здійснилася. Золотими літерами ви вписали свої імена в історію українського футболу. Це досягнення стане справжнім маяком для майбутніх поколінь наших футболістів. Тепер на вас чекають молодіжна та національна збірні, чекають ваші клуби».

  

Віце-президент Федерації Футболу України Олександр Герега зазначив: «Україна – чемпіон світу серед команд U-20! Це фантастичне досягнення є найвищим в історії вітчизняного футболу періоду Незалежності. Всі вболівальники, вся Україна Вам, хлопці, за це дуже вдячні! Ви продемонстрували характер, показали, що Ви – справжні українці! Усі ми на Вас розраховуємо в майбутньому!».

  

Фото Павла Кубанова

Джерело: https://ffu.ua/

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт