Новини

Визначені переможці «Спартакіади Поділля 2019»

Щорічний проект «Спартакіада Поділля» традиційно проходить у Городоцькому, Дунаєвецькому, Чемеровецькому та Ярмолинецькому районах Хмельницької області. Команда громадської організації «За конкретні справи» за підтримки народного депутата України Олександра Володимировича Гереги зібрали понад 2000 юних спортсменів у День захисту дітей. Змагались вони за першість у 20-ти видах спорту: міні-футбол, баскетбол, волейбол, спортивні танці, настільний теніс, Ігри патріотів, туризм, легка атлетика, перетягування канату. Цьогоріч долучилися ще представники боксу, велоспорту та важкої атлетики.

«Наші діти готуються до «Спартакіади Поділля» весь рік. Адже тут вони не просто можуть випробувати себе, а й гарно провести час, знайти нових друзів та розпочати літо з позитивом. Насправді, небагато таких проектів у нас в області, мало хто думає про мотивацію дітей до спорту, тому для кожної команди, для кожного тренера Олександром Герегою створена «Спартакіада Поділля» – це можливість подарувати дітям новий стимул у тих дисциплінах, які вони для себе обрали»– розповідає представник команди туристів з Дунаївців.

Вже шостий рік поспіль на першочервневий проект «Спартакіада Поділля» чекають юні спортсмени Хмельниччини, готуються до нього, тренуються та впевнено їдуть перемагати. Адже за демонстрацію своїх умінь, витривалості, наполегливості та любові до здорового способу життя вони отримають неймовірними літні подорожі.

«Створений нами проект вже став традиційним. Діти і дорослі з нетерпінням чекаємо на нього. Адже, що може бути краще за дитячі емоції та радість перемогам. Надзвичайно приємно, що вже шість років поспіль Галина Федорівна та Олександр Володимирович Гереги підтримують цей спортивний проект. Адже це не просто популяризація здорового способу життя – це можливість переможцям випробувати себе. А ми всі розуміємо, що саме літніх канікул, спогадів та емоцій найбільше чекають діти», – розповіла заступник керівника проекту «Спартакіада Поділля 2019» Людмила Сидорова.

Традиційно літо зустрічають у кожному з районів. У Чемеровецькому районі на свято збираються сотні місцевих жителів та гостей. Вони йдуть святковою колоною вулицями селища та розпочинають свято. Найтихіший, однак, не менш відповідальний вид спорту – настільний теніс. Змагання з дисципліни проходили у новенькому спортивному комплексі в Чемерівцях. Першість вибороли чемерівчани, ІІ місце посіли тенісисти з Нетішина, ІІІ – з Білогір’я.

«Минулого року ми вперше взяли участь у «Спартакіаді Поділля», посіли ІІ місце, тож отримали стимул більше тренуватись. Старання виявились не марними, адже ми тепер хоч маленькою, але переможною командою поїдемо відпочивати на море», – розповіли тенісисти.

Вперше змагались на «Спартакіаді Поділля» і велосипедисти. На головному стадіоні Чемеровецької ОТГ 8 команд по чотири учасники випробовували свої сили. Перемогу отримала команда велогонщиків з міста над Смотричем, ІІ – з міста Полонне, ІІІ – з Красилова.

Наступний вид спорту – Ігри патріотів: тут був комплекс випробувань на витривалість, влучність та спритність.

«Ми дуже старались, хотіли перемогти, вболівали один за одного та вибороли ІІ місце. Звісно, трохи засмутилися, але, коли почули, що в подарунок отримали відпочинок в Карпатах – радості не було меж»,– кажуть срібні призери з велоспорту. 

І, звісно, туризм – дисципліна не для слабких духом, адже пройти смугу перешкод, розпалити багаття, зав’язати надійні вузли, укомплектувати рюкзак та скласти намет – не кожному під силу. Тож І місце отримали туристи з Чемеровець, ІІ – з Полонного, ІІІ – з м. Дунаївці.

«Туризм – це дуже потрібна дисципліна, особливо для тих, хто любить активний відпочинок, подорожі, особливо в горах. Ми вже добре знаємо, що робити в екстрених ситуаціях. Що мати у поході із собою, як розпалити багаття, тому можемо із впевненістю сказати, що готові до всіх випробувань», – кажуть переможці.

А от у Дунаївцях спортивне свято запам’ятається, як учасникам, так і глядачам просто шквалом емоцій. Адже сюди приїхали найсильніші команди області з міні-футболу та баскетболу. У змаганнях з міні-футболу брали участь 24 команди та 13 команд з баскетболу. 

Поле Дунаєвецької спортивної школи перетворилось на арену протистоянь найменших, але досить амбітних футболістів. Колеги з виду спорту підтримували один одного, вболівали навіть за суперника, адже призових місць всього три.

Тож команди Дунаєвнцького району посіли призові місця з таких видів спорту:

  • волейбол – І місце,
  • футбол – І місце,
  • легкоатлетична естафета– ІІІ місце,
  • змагання з туризму – ІІІ місце.

Заслужене золото отримали господарі поля – дунаєвчани, срібло повезли до обласного центру, а бронзу до міста енергетиків – Нетішина.

«Суперники сильні, ми хоч і тренуємось постійно та зустрічі з командами з інших міст та районів дають стимул неабияк потрудитися. Раніше з Нетішина вже вигравала команда з футболу, ми поки другі, але знаємо тепер, де у нас слабкі місця та на що потрібно звернути увагу», – поділились враженнями юні футболісти, які за ІІ місце отримали нагороду – поїздку в Карпати. 

Не менш емоційним та напруженим виявився і такий олімпійський вид спорту як баскетбол. Тут було, як і в футболі, чи не найбільше команд. Кожна намагалась влучити у кільце з якомога більшої дистанції, однак, найспритнішими виявились хмельничани, за що і отримали нагороду – І місце, поступились перемогою у фіналі цього року кам’янчани, а от ІІІ місце отримала команда із Старокостянтинова.

«Наша команда багато часу приділяє саме тренуванням, ми любимо свій вид спорту, тож завжди намагаємося бути готовими до найсильніших суперників. Приємно, що цього року побачили, що не ми одні багато часу приділяємо спорту, є й інші сильні команди – з Старокостянтинова, Шепетівки. В якійсь мірі ми навіть хвилювалися за результат, адже все більше хлопців останнім часом цікавляться баскетболом та хочуть вигравати. Дуже задоволені перемогою, неймовірно щасливі від подарунку, адже, що може бути кращим за відпочинок на морі, навіть не так – що може бути кращим за тренування біля моря, адже ми точно знаємо, що й на відпочинку не зможемо без баскетболу», – кажуть хмельничани. 

Швидкістю та силою зустрічали спартакіаду у Ярмолинцях. Аби позмагатись, сюди з’їхалися трохи більше 200 дітей з Хмельницької області – це школярі із 16 районів, 2 сіл та 2 ОТГ. Для учасників – це змагання, а для мешканців міста – святкове дійство. Відкривали спартакіаду у Ярмолинцях, демонструючи творчість своїх маленьких талановитих мешканців – співали і танцювали. Тим часом, учасники збирались силами перед змаганнями. Перетягування канату – дисципліна, яка зібрала найсильніших. Команди перед глядачами та пильним поглядом судді намагатися дотримуватися правил, проте, не всім це вдавалося.

«В нашій дисципліні, головне – синхронність. Ми командою маємо відчувати один одного, слухати та рухатися однаково. Так, ми чимало тренувалися в Деражні, були ще претенденти, але ми всіх перемогли», кажуть переможці.

Для найспритніших, аби було де розігнатися, у Ярмолинцях перекрили проїжджу частину. Найспритнішими виявилися хмельничанки, вони зуміли подолати дистанцію за найкоротший проміжок часу. Поступилися їм дівчата з Нетішина, бронзу отримали одразу дві команди: з Ярмолинців та Дунаївців.

Зібрала спартакіада спортсменів і в Городку. У величезному спорткомплексі «Епіцентр» змагалися за перемогу танцювальні колективи.

 
 
 
 
Нагородження:
 
  
 
 
«Спартакіада Поділля» – це захід, який заворожує красою, силою та любов’ю до спорту. Приємно, що і ми можемо показати, на що спроможні. Неможливо пропустити жоден колектив, ми спостерігаємо, звертаємо увагу на ідеї інших колективів та демонструємо свої – це загартовує», – розповіли представники колективу «Абра» з Кам’янця-Подільського.

Дівчата танцювали, а хлопці «розмахували кулаками». В боксерських рукавицях на рингу зустрічалися суперники, в прямому сенсі, виборюючи першість.

«Спартакіада у нас проходить вже більше 5-ти років, однак, боксу не було. Багато дітей ходить в секції, та й майже в кожному районі є секції. Тому, вважаю, було справедливо ввести цей вид спорту у «Спартакіаду Поділля». Діти показали гарні результати, зустрілися з суперниками, а відтак отримали нову мотивацію для нових звершень», – поділився роздумами тренер СК «Епіцентр» майстер спорту міжнародного класу Денис Козарук.

Демонстрували силу і у змаганнях з важкої атлетики. Хлопці та дівчата піднімали вагу в рази більшу за власну. Спартакіада дітей Поділля зібрала також і волейболістів Хмельниччини.

12 видів спорту цьогоріч заявлено в Подільській Спартакіаді 2019. Кожен учасник отримав нагороду. А призові третє, друге та перше місця погріються під сонечком на березі Чорного моря, піднімуться в гори в мальовничих Карпатах та прогуляються загадковими вуличками міста Лева.

Автор: Ю. Кучер

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт