Новини

Наслідки стихії у Вишнівчику побороли разом

Таких дощових погодних умов, як цьогорічної весни, не було вже давно. Практично щоденні сильні зливи та грози наситили землю вологою настільки, що подекуди вода на кілька днів залишається стояти на поверхні ґрунту. До дощів додалися град і сильні буревії. А це – плачевні наслідки від гроз, які доводиться ліквідовувати пересічним українцям.

Спостерігаючи усе це по телебаченню, родини Лісняк Ніни та Зіліновської Раїси з Вишнівчика Чемеровецького району навіть не могли уявити, що їх теж не омине природна стихія. У той день на село насунулися важкі дощові хмари, і з неба хлинуло, як з відра. Але до дощу за останні тижні тут звикли, якби не сильний вітер, який в одну мить здійнявся над подвір’ями жінок. Його пориви були настільки стрімкими, що здавалося ось-ось в повітря злетить геть усе. Так воно і сталося. Спочатку з даху житлових будинків, господарських будівель почало зривати шифер, потім додолу падали дерева, виривало навіть металеві стовпчики від паркану і несло, наче соломинку. Такого страху в селі ще не переживали.

Коли негода стихла – усі вжахнулися, особливо господарі постраждалих будівель. Про все найкрасномовніше можуть сказати фотографії, від яких і досі мороз по шкірі йде. Дощ не вщухав, вода через розкритий дах потрапляла в оселю, капала із стелі та псувала речі. Горе та й годі.

З проханням допомогти Раїса Петрівна та Ніна Іванівна звернулися в Чемеровецьку громадську приймальню народного депутата України Олександра Володимировича Гереги. Знають, що в таких випадках Олександр Володимирович не відмовляє ніколи. Допоміг народний обранець і цього разу, посприявши жінкам шифером, бо саме це потребували вони для перекриття дахів своїх будинків, які кожної секунди могли постраждати ще більше, бо дощі не припинялися.

Постраждалі внаслідок стихійного лиха висловлюють щирі слова вдячності Олександру Герезі за своєчасну допомогу і розуміння біди!

Автор: Ілона ГОНТА

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт