Новини

Розвиток українсько-американської взаємодії на всіх рівнях

На запрошення колишнього посла США в Україні, директора Євразійського центру у складі аналітичного центру «Атлантична рада» імені Діну Патрічіу Джона Хербста, і Андерса Аслунда, старшого наукового співробітника Євразійського центру «Атлантичної ради», Олександр Володимирович Герега, як народний депутат України – член групи з міжпарламентських зв’язків зі Сполученими Штатами Америки, 14 травня був присутній на круглому столі у Києві, присвяченому обговоренню проекту підписання представниками великого бізнесу в Україні декларації про принципи взаємодії бізнесу зі сферою державної політики, які б забезпечили конкурентну й рівноправну основу для функціонування української економіки, а відтак її розквіт.

«Необхідно активізувати діяльність посольства України в США та активізувати україно-американську взаємодію на всіх рівнях. Насамперед, створити умови для збільшення можливостей для патріотичної частини політикуму та громадянського суспільства доводити американському істеблішменту необхідність підтримки України та протидії російській агресії, а також створити умови для українського бізнесу для презентації своїх проектів та можливостей перед американським бізнесом. Це також створення механізмів громадського та парламентського лобіювання рішень на підтримку Україні.

Так, зокрема, на міжпарламентському рівні – це більш ефективне використання співпраці кокусів (українських – у Палаті представників й Сенаті та американського – в ВР), сприяння встановленню неформальних відносин представників Верховної Ради та громадськості з американськими високопосадовцями та провідними експертами. Також є доцільним сприяння розвитку неформальних відносин між представниками ЗМІ за тими ж критеріями», – підкреслив народний депутат України Герега О.В.

До відома, кокус (англ. Caucus) – збори прихильників або членів політичної партії або політичного руху. Найбільшого поширення кокуси отримали в США і країнах Британської співдружності.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт