Новини

Рада відклала запровадження штрафів за «євробляхи»

Верховна Рада України відклала термін набуття чинності закону про запровадження штрафів за керування нерозмитненими автомобілями на три місяці – до 24 серпня 2019 року.

Про це повідомив народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Олександр Володимирович Герега, відповідаючи Аліні Онуфрійчук і жителям Дунаєвеччини, які у своєму листі просили ініціювати позачергове засідання податкового комітету.

Так, 16 травня на засіданні Комітету депутатами було одноголосно прийнято рішення щодо внесення в сесійний зал правки до Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», в якому строки введення штрафів за експлуатацію автомобілів на іноземних номерах перенести на 90 днів.

«Відстрочений початок терміну дії закону №2612, який собою мав би розпочати процедуру з притягнення до відповідальності та накладання штрафів за використання автомобілів на іноземній реєстрації з порушенням митного режиму. Він мав набрати чинності 24 травня. Тепер він набере чинності 24 серпня 2019 року», – зазначив Олександр Володимирович.

Водночас Голова податкового комітету Южаніна Н.П. визнала, що за ці додаткові 3 місяці вдасться розмитнити незначну кількість автомобілів на іноземній реєстрації. Причиною ухвалення цього рішення було скоріше виконання вимог протестувальників.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт