Новини

Оголошено конкурс «Малі міста – великі враження»

11 квітня народні депутати України Герега Олександр Володимирович і Шинькович Андрій Васильович направили депутатський запит Міністру культури України Нищуку Є.М. щодо відновлення архітектурних пам’яток Хмельницької області – палацу князів Сангушків в м. Ізяслав та будівель колишнього палацового ансамблю і маєтку Потоцьких в смт Антоніни Красилівського району.

Небайдужі до культурного життя регіону громади запрошуються до участі у конкурсі «Малі міста – великі враження». Бюджет конкурсу – 50 млн. грн.

На засіданні Кабінету Міністрів було презентовано проект «Малі міста – великі враження» – конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей.

«Малі міста та об’єднані територіальні громади, в яких мешкає більш ніж 50% населення країни, – це реальні індикатори стану держави. В Україні міста із населенням менш ніж 50 тисяч осіб складають біля 2/3 від загальної кількості», – зазначив народний депутат України Герега О.В.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що можливість збереження культурної спадщини, впровадження нових культурних та креативних проектів має вкрай важливе значення. Так, проект «Малі міста – великі враження» – це колосальне середовище, в якому відкривається весь потенціал нашої української культури і створюється можливість розвитку для невеликих громад. Він наголосив, що потрібно підтримувати місцеве самоврядування, яке є найближче до людей, а усі реформи спрямовані саме на людей.

Вже схвалено Положення про проведення Конкурсу і 15 квітня розпочинається прийом заявок. Переможці будуть оголошені 5 липня і саме з цієї дати розпочнеться реалізація проектів, що мають завершитися до 20 листопада. Цьогорічній конкурс пройде під гаслом «Дивись, Україно!». Ініціаторами проектів можуть стати як органи місцевого самоврядування, так і юридичні особи, творчі спілки і фізичні особи-підприємці.

Минулого року пілот конкурсу реалізували Асоціація міст України та Український центр культурних досліджень за фінансової підтримки Міністерства культури України. У рамках проекту, шляхом проведення відкритого конкурсу, експертною радою Міністерства культури України відібрано 8 зі 158 проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Джерело: https://khm.depo.ua/

Фото: Максим Сльозкін

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт