Новини

Реконструкція Будинку культури у Теофіполі

Перша черга районного Будинку культури вже сьогодні приймає відвідувачів. З 1988 року місцеві спостерігали за тим, як зводилася споруда, потім стояла та руйнувалась. За ці роки місцеві зневірились у тому, що приміщення у самісінькому центрі селища стане справжньою окрасою та наповниться дитячим сміхом. Попри суперечливі переконання за справу взявся народний депутат України Андрій Шинькович.

«Теофіпольський район – єдиний, де не було Будинку культури. А це споруда, де люди можуть зібратись, відпочити та відволіктися від проблем буденних. Тому ми без зайвих роздумів вирішили допомогти місцевим у вирішенні питання. Я дуже добре пам’ятаю, коли зайшов сюди разом з представниками нашої команди «За конкретні справи» – тут не було нічого. Саме тоді ми прийняли рішення, що розпочнемо роботу із створення спортивного комплексу», – відзначив під час урочистого відкриття народний депутат України Андрій Шинькович.

 

Для завершення епопеї з теофіпольським довгобудом Андрій Шинькович залучив додаткових 12 мільйонів гривень з державного бюджету. Підтримали ініціативу і в районі, виділивши півтора мільйони гривень. Долучились до справи і місцеві підприємці, які допомагали технікою. За роки очікування спортивного комплексу змінилося два покоління, які могли б стати відвідувачами закладу.

«Насправді, була можливість розділити ці 12 мільйонів гривень та роздати на сільські ради. Адже ці кошти розподіляються за поданням народного депутата. Звісно, у селах люди теж потребують вирішення певних питань. Однак, я сподіваюсь, на мене не образяться сільські голови. Адже ми сьогодні зуміли зробити справу потрібну для всього району», – підкреслив Андрій Васильович.   

Відзначили важливість створення спортивних закладів і представники обласної влади. Запевняють – це стало можливим, як завдяки небайдужості народних депутатів, так і за сприяння керівництва держави. Адже ще 5 років тому ніхто і мріяти не міг про виділення додаткових коштів з держаної казни.

«Саме такі події як сьогодні додають кожному з нас віри у кращі зміни в нашій державі. Відкриття таких довгоочікуваних споруд надихає, як тих, хто долучився до цієї справи, так і тих, для кого створювався цей проект. Безумовно, я вітаю Вас із такою подією, сподіваюся, що цей спортивний комплекс щоденно буде наповнений дитячим сміхом, а результати будуть примножувати здобутки району», – звернулась до присутніх заступник голови Хмельницької ОДА Світлана Павлишина.

  

Не приховували радості події, як дорослі, так і діти. На таку спортивну споруду вони чекали роками, отож урочисто пообіцяли докладати максимум зусиль аби тішити присутніх новими досягненнями та перемогами.

Окрім урочистого відкриття підготували для спортсменів ще безліч подарунків. Народний депутат України Олександр Герега передав у користування дітям та тренерам спортивний інвентар для різних спортивних дисциплін. А на центральній площі для усіх присутніх влаштували святковий концерт народного артиста України Степана Гіги. Адже за переконаннями народних депутатів України Олександра Гереги та Андрія Шиньковича – позитивні емоції – те, чого так не вистачає сьогодні людям.

Завдяки підтримці народних депутатів України О. В. Гереги та А. В. Шиньковича були залучені кошти
для створення сучасних умов для занять спортом у різних секціях.

Автор сюжету: Ю. Кучер

Фото: А. Савченко

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт