Новини

Телемедицина вже «на дорозі» в сільські амбулаторії

Наприкінці квітня на Хмельниччині відбудеться аукціон на закупівлю 27 переносних комплексів медичного обладнання та засобів комунікації з програмним забезпеченням.

Державне підприємство «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» 5 квітня оголосило тендер на закупівлю 27 переносних комплексів медичного обладнання та засобів комунікації з програмним забезпеченням для укомплектування амбулаторій первинної медичної допомоги у Хмельницькій області, що будуються.

До кожного комплексу входитимуть: загальна оглядова цифрова камера (з програмним забезпеченням та підключенням до планшету або ноутбуку. Оглядова камера повинна надавати можливість проводити огляд пацієнта з додатковим збільшенням та можливістю цифрового захвату зображення досліджуваної області шкіри), дерматоскоп (цифровий, з програмним забезпеченням та підключенням до планшету або ноутбуку), спірометр (цифровий, з програмним забезпеченням та підключенням до планшету або ноутбуку. Приклад призначений для вимірювання  об’ємно-швидкісних показників легенів), монітор життєво-важливих показників із цифровим інтерфейсом (АТ, термометрія, пульсоксиметрія. Прилад повинен бути призначений для вводу, збереження та передачі результатів дослідження знятих з медичного обладнання), автоматичний вимірювач артеріального тиску та частоти пульсу з функцією добового моніторингу артеріального тиску та ЕКГ, цифровий пульсоксиметр (призначений для неінвазивного вимірювання ступеня насичення (сатурації) киснем гемоглобіну артеріальної крові та частоти пульсу дорослих), автоматичний термометр для швидкого вимірювання температури, 12-канальний електрокардіограф з цифровим інтерфейсом (цифровий, з програмним забезпеченням та підключенням до планшету або ноутбуку).

Початок аукціону запланований на 23 квітня.

У виборчому окрузі №192 таке обладнання отримають амбулаторії – в Городоцькому районі: Пільноолексинецька і Купинська амбулаторії загальної практики сімейної медицини, в Дунаєвецькому районі: Балинська і Рахнівська амбулаторії загальної практики сімейної медицини, в Чемеровецькому районі: Сокиринецька і Вільховецька амбулаторії загальної практики сімейної медицини, в Ярмолинецькому району: Перегінська амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Як відомо, в області за майже 185 млн. грн. будують 27 сільських амбулаторій. Фінансують спорудження за кошти держсубвенції та місцевих бюджетів. Амбулаторії вже 100% мають і спецавтомобілі.
 

Джерело: https://khm.depo.ua/

Фото: http://www.litsa.com.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт