Новини

У Дунаєвецькій ЦРЛ з’явились апарати штучної нирки

11 лютого у Дунаєвецькій центральній районній лікарні розпочала свою роботу філія Хмельницького центру екстракорпоральної детоксикації та гемодіалізу.

Відкриття відділення стало можливим завдяки небайдужим представникам різних гілок влади. Ще у грудні 2016 під час сесії Хмельницької обласної ради депутат фракції політичної партії «За конкретні справи» Уляна Ткаченко звернулась до депутатського корпусу з запитом про створення відділення екстакорпоральної детоксикації та гемодіалізу у Дунаєвецькій Центральній районній лікарні. На той час в районі апарату штучної нирки потребувало 14 мешканців, сьогодні їхня кількість сягнула 18. Безліч звернень та запитів у всі можливі інстанції надсилали небайдужі депутати та представники влади. І от у 2019 році таке бажане стало реальністю.

«Це надзвичайна подія для всього району, адже п’ять громад (Дунаєвецька міська, Дунаєвецька селищна, Смотрицька, Маківська та Новоушицька) об’єднали зусилля для підготовки цього приміщення, тут проведений відповідний ремонт, який дозволить пацієнтам перебувати у комфортних умовах. Насправді, ми безмежно вдячні і Хмельницькій обласній лікарні, яка надала нам п’ять апаратів штучної нирки, пам’ятаємо і про великий вклад обласної адміністрації, депутатського корпусу та ради. Хочу сказати, що перелік тих людей, які долучилися до втілення цього проекту в життя, величезний, адже значну роль відіграли і підприємці, і меценати, і наш народний депутат України Олександр Володимирович Герега – завдяки спільним зусиллям сьогодні мешканці наших громад зможуть отримувати необхідну, важливу для життя допомогу», – відзначила голова Дунаєвецької міської ради Веліна Заяць.

«Лише об’єднавши зусилля, місцевим вдалось досягнути потрібного результату. Вже сьогодні пацієнтам не потрібно буде долати десятки кілометрів для життєво важливої процедури, яка можлива була чи то в обласному центрі, чи то у Кам’янець-Подільському. Голови п’яти об’єднаних територіальних громад виділили кошти для облаштування приміщення під відділення, попросили допомоги і підтримки у меценатів та підприємців, обласна лікарня надала необхідних п’ять апаратів штучної нирки. Це великий крок до розвитку та відновлення не лише для Дунаєвеччини, а й для всієї області», – зазначив голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий і додав:

«Відкриття цього відділення у Дунаєвецькій центральній районній лікарні – це яскравий приклад позитивних змін, завдяки президентській реформі децентралізації. Саме завдяки цьому місцеві органи влади змогли виділити потрібні кошти з бюджету та запропонувати області варіант вирішення проблеми. Думаю, що цей досвід переймуть й інші голови ОТГ Хмельниччини, ну а в Дунаєвецькому районі і надалі будуть відбуватися такі потрібні зміни, а ми, як представники області, докладемо максимум зусиль аби підтримувати та примножувати позитивні тенденції».

Попри чималі зусилля, докладені для реалізації медичного проекту, голова фракції політичної партії «За конкретні справи» Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко відзначила, що кожен, хто хоч якось долучився до цієї справи, зробив свій внесок, а відтак відкриття відділення – це спільна велика перемога.

«Готуючи депутатський запит, всі свої звернення – в мене особисто не було жодних сумнівів у тому, що небайдужі люди та представники влади долучаться до такої важливої справи. Так звісно, хотілося б щоб кількість пацієнтів у цьому відділенні в жодному разі не збільшувалась, адже здоров’я нашої нації має бути в пріоритеті завжди. Для нашого лідера, народного депутата України Олександра Володимировича Гереги, як і для всієї команди «За конкретні справи», підтримка соціально-важливих проектів, їх впровадження та примноження завжди були і будуть на першому місці. І медичні заклади, якісне надання послуг та комфортне перебування пацієнтів на лікуванні – не виключення. Ще раз дякую тим, хто зініціював цю справу, хто підтримав її і тим, хто буде тут працювати на благо дунаєвчан, а відтак – українців», – наголосила під час заходу голова фракції політичної партії «За конкретні справи» у Хмельницькій обласній раді Уляна Юріївна Ткаченко.

12 медичних працівників вже надають у новесенькому відділенні допомогу потребуючим. Варто відзначити, що цього дня у центральній районній лікарні відкрили ще одне, надважливе кардіологічне відділення, якого чекали пацієнти не один рік. Відтак можна з впевненістю сказати, що Хмельниччина, а отже і Україна впевнено крокує до розвитку і це стає можливим завдяки небайдужим представникам нації!

Автор: Юлія Кучер

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт