Новини

Дунаївці: впровадження медичної реформи

У Дунаєвецькому районі Хмельницької області на гемодіалізі перебуває 14 хворих, з яких жителів: смт Дунаївці – 2, с. Нестерівці – 2, с. Залісці – 1, с. В. Жванчик – 1, с. Січинці – 1, с. Маків – 1, с. Гірчична – 1 та м. Дунаївці – 5 осіб.

Хворі Дунаєвецького району обслуговувалися у відділенні Кам’янець-Подільської міської лікарні №1. Транспортування хворих проводилося 5-ма автомобілями, що потребувало значних витрат на паливно-мастильні матеріали (наприклад, тільки за 9 місяців витрачено близько 120 тис. грн.) та запасні частини (близько 50 тис. грн.).

Великожванчицька, Міцівецька та Дунаєвецька АЗПСМ 3 дні на тиждень залишалися без автомобіля, що значною мірою погіршувало якість надання первинної медичної допомоги у сільській місцевості.

Ще у листопаді 2016 р. до народного депутата України Гереги Олександра Володимировича звернулись жителі Дунаєвецького, Віньковецького, Новоушицького районів у зв’язку з різким збільшенням кількості хворих на ниркову недостатність.

Дунаєвецька центральна районна лікарня має можливість забезпечити новоутворене відділення приміщенням згідно вимог та кваліфікованими кадрами, тому Олександр Володимирович звернувся до Прем’єр-міністра України ГРОЙСМАНУ В. Б., в.о. міністра охорони здоров’я України СУПРУН У.Н. з проханням допомогти у відкритті філії відділення екстракорпоральної детоксикації у Дунаєвецькому районі Хмельницької області.

І ось нарешті, сьогодні, 11 лютого 2019 р., у Дунаєвецькій центральній районній лікарні урочисто відкрили відділення екстракорпоральної детоксикації та гемодіалізу. Вже від завтра одночасно процедуру поза ниркового очищення крові зможуть проходити 5 пацієнтів.

Це результат спільної роботи голів ОТГ району, небайдужості Хмельницької ОДА та корпусу обласної ради, зокрема, політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», адже під час сесії саме голова депутатської фракції політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Уляна Ткаченко озвучувала запит щодо необхідності підтримати ініціативу та створити центр гемодіалізу у Дунаївцях.

Чимало небайдужих людей долучилось до реалізації цього проекту. Але окрема вдячність Галині Федорівні та Олександру Володимировичу Герегам за їх вклад в оновлення Дунаєвецької ЦРЛ та підтримку важливих проектів для людей Дунаєвеччини і всієї Хмельниччини!

Автор: Ю. Кучер 

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт