Новини

Село Криків на Чемеровеччині: робимо наш храм все кращим

Церква Архистратига Михаїла Православної церкви України в Крикові на Чемеровеччині своє друге дихання отримала на початку 1990-х років, коли місцеві жителі за підтримки тодішнього голови місцевого колгоспу Василя Кадиша вирішили відбудувати храм. Церква в селі завжди стояла на цьому місці, але комуністична влада в часи гоніння християнства облаштувала тут магазин, склад. А тому приміщення залишилося, і його добудували, відремонтували.

З кожним роком по крупинці криківчани робили свій храм все кращим і кращим, поліпшували благоустрій на прилеглій території. А на поклик церковного дзвону збігалися малі й дорослі, щоб прихилитися перед іконами і помолитися Богу.

Наразі прихід нашої церкви складає від 30 до 40 осіб у святкові дні. А настоятелем храму служить о. Ігор Гайдук, якого ми поважаємо і цінуємо.

Проблемою ж для приходу виявилася відсутність опалення в церкві. Колись тут провели газ, але через високі тарифи ми не маємо змогу оплачувати таке тепло. А морози взимку не лише шкодять вірянам, а й можуть псувати приміщення.

З проханням про допомогу я звернувся до народного депутата України Олександра Володимировича Гереги, і відповідь не забарилася. Перед новорічними святами до нашої церкви завітали представники Чемеровецької громадської приймальні народного обранця і привезли електричний обігрівач. До речі, минулого року за сприяння народного депутата України О. В. Гереги ми утеплили і підбили стелю храму вагонкою.

  

Щиро дякуємо за розуміння і підтримку Олександру Герезі за постійну допомогу нашій церкві у вирішенні нагальних проблем! Нехай Ваші справи благословить Бог!

Автор: Ярослав ІВАШКО, депутат Чемеровецької селищної ради

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт