Новини

Передноворічний Київ знову зустрічає хмельничан

Жителі Красилівщини з Хмельницької області відвідали місто Київ з екскурсіями до Києво-Печерської Лаври та Верховної Ради України.

Вже стало гарною традицією організовувати поїздки для учнів, молоді до столиці. За сприяння народних депутатів України Гереги О.В., Шиньковича А.В. мешканці Хмельниччини відвідують найвищий законодавчий орган нашої держави – Верховну Раду України та один із найбільших християнських центрів – святинь країни – Києво-Печерську лавру.

Мабуть, усі знають, як виглядає будівля Верховної Ради України. Проте, далеко не всім доводилось бувати усередині. Завдяки екскурсії 10 грудня, у дорослих та учнів з Красилівщини була можливість потрапити всередину однієї з найвідоміших будівель Києва та України. На екскурсії відвідувачі побачили унікальні речі: синьо-жовтий прапор, який був внесений депутатами 23 серпня 1991 р. до сесійної зали Верховної Ради; історичну картину «Державотворення», побували у знаменитих кулуарах Верховної Ради; на балконі, звідки видно робочі місця нардепів; у конференц-залі; ознайомилися з роботою народних обранців.

Саме тут юне покоління на власні очі побачило, де проходять засідання і приймаються важливі для держави рішення, яким чином відбувається розгляд питань та голосування. Звичайно ж, екскурсанти дізналися багато цікавих фактів з історії та сьогодення головного будинку Верховної Ради України.

«Можливо хтось з цих діток колись стоятиме на моєму місці!? А сьогодні школярі Хмельниччини відвідали Верховну Раду та ознайомились з історією українського парламентаризму!», – відмітив народний депутат України Олександр Герега.

  

«Поїздка запам’ятається нам на все життя! Щиро вдячні нашим лідерам – Олександру Володимировичу та Галині Федорівні Герегам, Андрію Васильовичу Шиньковичу за допомогу в організації поїздки!».

Автори: О.О. Григор’єва, Л.Ю. Нескромнюк

Фото: Є. Лозінський

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт