Новини

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня, в Міжнародний день людей з інвалідністю, в м. Городок на Хмельниччині відбувся святковий концерт для діток з обмеженими фізичними можливостями в Городоцькому районному центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю.

Гостей заходу радували концертні номери запрошених артистів і вихованців центру. У залі лунали пісні й танцювали таночки. І птахи з одним крилом посміхалися щасливою посмішкою.

Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

Цей день підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

  

Фото А. Савченка

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт