Новини

Три роки на посаді: що змінилось в Дунаєвецькій ОТГ

Три роки на посаді Дунаєвецького міського голови ОТГ працює Заяць Веліна Владиславівна. 25 жовтня 2015 року на перших виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів вона була обрана Дунаєвецьким міським головою об’єднаної територіальної громади, а 25 листопада 2015 року приступила до виконання своїх обов’язків.

На сьогоднішній день Дунаєвецька міська ОТГ – одна з найбільших в Україні: майже 700 кв. км, 39 тис. населення, 51 населений пункт, 27 старостинських округів. Завдяки цьому, громада має чималі кошти: її бюджет на цей рік – 258 млн. грн., з яких 91 млн. грн. – власні надходження.

Веліна Владиславівна очолює Асоціацію об’єднаних територіальних громад Хмельниччини, є членом правління Асоціації ОТГ України та головою секторальної платформи «Якісна освіта».

Приймає участь у міжнародних проектах, програмах та навчаннях, переймає та впроваджує кращий досвід європейських країн.

Як результат вивчення досвіду зарубіжних країн, в шести населених пунктах облаштовано Будинки громади, де під одним дахом розмістились старостати, ФАПи, відділення пошти, дитячий садок, кімнати поліцейських, клуби. Для зв’язку з громадськістю утворено дорадчі органи – «Рада підприємців», «Молодіжна рада», «Поважна рада», налагоджено тісну співпрацю з Духовною радою.

Діяльність Веліни Владиславівни Заяць відзначено Дипломами І, ІІІ ступенів у конкурсах «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 2017 роках, Сертифікатами міжнародних конкурсів, подяками та грамотами.

  

Веліна Владиславівна зробила значний внесок у розвиток Дунаєвецької міської ОТГ, місцевого самоврядування в Україні, впровадження процесів децентралізації, а громада стала відомою в Україні і за її межами та отримала поштовх для розвитку.

Довідка: Заяць Веліна Владиславівна народилась у 1961 році в маленькому подільському селі Сприсівка Дунаєвецького району. Наполегливо навчалась, здобула вищу освіту у Київському інституті культури ім. О. Є. Корнійчука. 

Трудову діяльність розпочала у 1978 року старшим бібліотекарем Сприсівської бібліотеки філії, працювала на посаді інженера з підготовки кадрів, займалась підприємницькою діяльністю. У 2006 році обрана депутатом Хмельницької обласної ради п’ятого скликання. З 2007 року на державній службі: начальник служби у справах дітей, відділу культури та туризму Дунаєвецької райдержадміністрації.

Автор: Н. М. Івшина

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт