Новини

Хмельницька волейбольна команда зіграла проти норвежців в Городку

14 листопада в спортивному комплексі «Епіцентр» м. Городок на Хмельниччині вперше в історії Хмельниччини хмельницька команда «Новатор» зіграла в єврокубках з волейболу. І дебютний матч, після поразки в Норвегії від «Фьорде» з рахунком 3:0, провели в Городку, оскільки тут єдиний спорткомплекс в області, який відповідає вимогам змагань. До України норвежський клуб «Фьорде» приїхав у складі 12 гравців.

Наставник хмельничан Роман Ковальчук дещо здивував суперника складом команди. Адже в Норвегії грала, здебільшого, хмельницька молодь. А на домашній матч «приберегли» основних гравців.

Початок матчу був за хмельничанами. Вони швидко пішли у відрив, що змусило наставника «Фьорде» взяти тайм-аут. Після якого норвежці перебудували свою гру й не лише вирівняли становище на майданчику, а повели в рахунку. Господарі майданчику почали частіше помилятися і срібному призеру Норвегії вдалося виграти перший сет з рахунком 25:21.

Наступний сет став ще напруженішим та емоційнішим. «Новатор» програвав чотири очки. Та під завісу партії господарі, програючи 23:21, змогли не лише відігратися, а вийти вперед – 24:23. Ось тільки дотиснути норвежців не судилося. «Новатор» зміг переграти «Фьорде» 31:29.

Третя партія пройшла вже за іншим сценарієм. Дійшло до того, що норвежці вели в рахунку 17:10. Здавалося, що «Новатору» за таких обставин не вдасться відігратися. Та чотири помилки гравців «Фьорде» «повернули до гри» хмельничан. Вони поступово не лише відігралися, а вирвали перемогу 26:24.

Останній сет став тріумфальним для господарів. Вони виграли 25:19, а разом із ним і сам матч з рахунком 3:1. Отож, це перша перемога хмельничан на євроарені.

Враховуючи той факт, що рахунок у серії став 1:1, долю путівки до 1/16 фіналу розіграли в «золотому сеті». Частина якого пройшла у рівній та напруженій боротьбі. А далі… норвежці змогли відірватися на 2-3 очки і не підпустити хмельничан до себе. Як наслідок, «Фьорде» виграв сет з рахунком 15:10, а разом із ним і «квиток» до наступного раунду Кубка ЄКВ.

Зала спорткомплексу «Епіцентр» була заповнена. Прийшли не лише мешканці Городка, а й приїхали вболівальники з Хмельницького. Хтось дістався власним транспортом, а дехто автобусом, який організував клуб. Підтримка «Новатора» була пристойною. Городоччани і гості матчу отримали незабутні враження від гри.

  

Джерело: https://ye.ua/

Фото А. Савченка

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт