Новини

Відбулася зустріч з представниками німецької делегації

Серед представників німецької делегації - депутат ландтагу Нижньої Саксонії, Крістіан Кальдероне, бургомістр м. Лілієнталь, Крістіан Тангеман, керівник офісу міністра економіки Нижньої Саксонії, Гізо Баммель, голова молодіжної організації ХДС в Нижній Саксонії, Тільман Кубан та директорка регіонального представництва Фонду ім. Конрада Аденауера в Україні, Габріеля  Бауманн.

Основний фокус дискусії було зроблено на питаннях, які стосувалися перспектив європейської інтеграції України, результатів імплементації Угоди про асоціацію, безпекових викликів та поглиблення регіональної співпраці безпосередньо між Україною та Німеччиною у ключових сферах.

У Комітеті з питань європейської інтеграції народний депутат М. Іонова поділилася з німецькими колегами інформацією щодо стану поточної координації на рівні Парламенту та Уряду в рамках процесу адаптації національного законодавства до права ЄС. Зокрема, було висловлено вдячність німецькій стороні за сприяння у посиленні інституційної спроможності державних органів влади, які відповідальні за імплементацію Угоди про асоціацію.

Також представників німецької делегації зацікавили успішні приклади реальної децентралізації, у процесі якої, територіальні громади отримують достатнє фінансування та мають змогу займатися впорядкуванням власного життя без вказівки згори.

Ще однією ключовою темою обговорення було посилення консолідації Європейської спільноти у протидії російській агресії, адже, на думку заступниці голови Комітету, режим Путіна розуміє тільки «мову сили». Тому, механізм персональних санкцій по відношенню до політичної верхівки Кремля є необхідним та дієвим інструментом протидії поточним загрозам.

На завершення зустрічі запросили німецьких колег відвідати східні регіони України для глибшого розуміння поточної ситуації.

  

Помічник народного депутата України Олександра Володимировича Гереги, керівник депутатської фракції політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко, яка була присутня на зустрічі, сказала:

«Вразив виступ Тільмана Кубана – голови молодіжної організації ХДС в Нижній Саксонії – найбільшої в Європі та демократичному світі (120 тис. її членів у віці від 14 до 35 років). Мери німецьких містечок – вихованці цієї організації, деякі з них розпочали свій політичний шлях у 20 років. Вкотре переконуюся: за молоддю – майбутнє! Завжди є чому навчатись!»

  

Джерело: http://rada.gov.ua/

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт