Новини

Діяльність народного депутата у Верховній Раді на початку 9 сесії

3 вересня 2018 р. розпочалася чергова дев’ята сесія Верховної Ради України восьмого скликання. Відтак – це чудова нагода проаналізувати зроблене у вересні на початку поточної сесії.

З метою якості та своєчасності законодавчого забезпечення реформ народний депутат України Герега Олександр Володимирович зареєстрував для подальшого розгляду у Верховній Раді України такі законопроекти:

  • про внесення змін до пункту 3 розділу VIII «Прикінцеві положення» Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» №9102 від 19.09.2018 р., який дозволить суттєво знизити ризик можливих порушень житлових прав мешканців гуртожитків та майнових прав територіальних громад, на території яких розташовані відповідні гуртожитки. Прийняття законопроекту знизить рівень суспільного напруження в середовищі мешканців гуртожитків, які відповідно до Закону підлягають передачі у власність територіальних громад.
  • про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (щодо забезпечення працівників колгоспів справедливими пенсіями) №9108 від 20.09.2018 р., яким вносяться зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та пропонується встановити для осіб, які пропрацювали на підставі членства в колгоспах не менше 10 років, величину оцінки одного року страхового стажу на рівні 1,5 % незалежно від характеру такої роботи й тривалості перерв. При цьому, якщо у таких осіб заробітна плата була значно нижча від середньої по країні і значення відношення суми коефіцієнтів заробітної плати (доходу) до страхового стажу за місяці, які враховано для визначення коефіцієнта заробітної плати (доходу) застрахованої особи, становить менше одиниці, то величина оцінки одного року страхового стажу для таких осіб дорівнює 2%. Також окремо передбачено перерахунок раніше призначених пенсій.

Беручи до уваги пропозиції виборців з виборчих округів №189 і №192, Хмельниччини в цілому, народним обранцем були подані депутатські запити до:

  • Прем’єр-міністра України, Державної казначейської служби України щодо забезпечення права громадян на доступ до правосуддя шляхом внесення доповнень до Постанови Кабінету Міністрів України від 3.08.2011 року №845;
  • Генерального прокурора України щодо погашення заборгованості за здане молоко сільськогосподарським виробничим кооперативом "Перший національно-виробничий кооператив" перед селянами Хмельницької області.

Міністерств:

  • освіти і науки України щодо освітньої субвенції для виплати заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти Чемеровецької ОТГ Хмельницької області;
  • юстиції України щодо необхідності реагування на виникнення соціальної напруги через відмову у реєстрації Городоцького ліцею №3 з польською мовою навчання;
  • оборони України щодо створення та будівництва спортивно-реабілітаційного комплексу на території Старокостянтинівського військового шпиталю у Хмельницькій області;
  • охорони здоров’я України щодо необхідності створення допоміжної базової станції екстреної швидкої допомоги на базі діючої Великозозулинецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини Красилівського району Хмельницької області.

Також за вересень 2018 р. надійшло 97 письмових звернень громадян, з яких 72% - вирішених, інші знаходяться на розгляді.

Початок нового навчального року відзначився втіленням освітньої реформи – Нова українська школа. На виборчому окрузі №192 в м. Городок школярів зустріла оновлена початкова школа, якicнi, комфортнi умови в якій були створені за сприяння народного депутата України Гереги О. В.

6 вересня у Верховній Раді України відбувся брифінг народних депутатів України Олександр Гереги, Андрія Шиньковича, Романа Мацоли, Вадима Мельниченка та голови Хмельницької облдержадміністрації Вадима Лозового щодо перших 100 днів його роботи на посадi голови ОДА. Олександр Володимирович Герега в своєму виступі наголосив на пріоритетних напрямках розвитку Хмельниччини в найближчі роки.

Автори: Григор’єва О. О., Нескромнюк Л. Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт