Новини

Всеукраїнський день бібліотек відзначили в Городку і Чемерівцях

28 вересня в читальному залі Городоцької центральної бібліотеки пройшли заходи з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

Всеукраїнський день бібліотек встановлений в Україні, враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства та підтримуючи ініціативу бібліотечної громадськості, згідно з Указом Президента України «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек» від 14 травня 1998 р. № 471/98.

У цей день ми згадуємо про клопітку працю та високу місію бібліотекаря: виховувати грамотного читача, навчити його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки.
 
Городоцький район
 
В заходах, присвячених Всеукраїнському дню бібліотек, взяли участь і представники ГО «За конкретні справи» Віктор Понедзялок та Віталій Гаман, які привітали бібліотекарів Городоччини з професійним святом, подякували їм за щоденну працю, високий професіоналізм і вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи. Кращих працівників було нагороджено подяками і грамотами.
 

Чемеровецький район

Своє професійне свято бібліотекарі навчальних закладів Чемеровеччини вирішили відзначити екскурсійною поїздкою у Зарваницю (село в Теребовлянському районі Тернопільської області) – сакральне місце західної України, що за своїм релігійним та історичним значенням – поряд з Києво-Печерською, Почаївською та Святогірською лаврами – вважається провідним християнським центром України. Чемеровецька громадська приймальня народного депутата України Олександра Гереги також долучилася до організації екскурсії, частково забезпечивши пальним.

  

Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. Серед провідних – Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, Національна парламентська бібліотека України, Національна бібліотека України для дітей, Національна історична бібліотека України, Державна науково-технічна бібліотека України та інші.

Кількість бібліотечних працівників перевищує 52 тис. Послугами книгосховищ користуються понад 17 тис. читачів.

Фото: А. Савченко

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт