Новини

У Львові відбувся XXV Форум видавців

19-23 вересня відбувся 25 Форум видавців у Львові (Book Forum Lviv) – культурна подія в Україні, найбільший у світі ярмарок української книги, найбільший літературний фестиваль Центрально-Східної Європи, на який був запрошений народний депутат України Герега Олександр Володимирович.

Його співорганізатори: Український інститут книги, Львівська обласна і міська ради, Львівська обласна державна адміністрація, Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація запланували офіційні заходи: презентацію «Форумологія. 25 років натхнення», прес-брифінг, огляд експозицій, спілкування, церемонію вручення премії «ВFL Best Book Award», ніч поезії і музики non-stop.

Міжнародний літературний фестиваль, який включив до програми 25 тематичних кластерів і спецтем, фестиваль дитячого читання «Книгоманія», спецпроект «Versopolis», фестиваль «Молода республіка поетів, міжнародний бібліофорум, благодійну акцію для пенсіонерів «Третій вік: задоволення від читання». 250 видавництв і книгорозповсюджувальних компаній взяли участь у форумі.

«Цього року оновлений Book Forum Lviv вразив кількістю заходів, в яких брали участь вітчизняні та зарубіжні автори, художники, культурні діячі, видавці і книгорозповсюджувачі, всі, кому цікава українська книга.А представлення книги – це завжди об’єднання людей. Переконаний, що Форум реалізовує свою місію – згуртовує людей, здатних генерувати і сприймати нові ідеї, втілювати їх у життя» – зазначив народний депутат України Герега Олександр Володимирович.

Програма заходів була настільки насиченою (1000 літературних, мистецьких. освітніх і соціальних заходів, в яких взяли участь понад 750 авторів, перекладачів, художників та інших представників культурної, мистецької та інтелектуальної еліти України і світу), що відвідати все одночасно, просто неможливо. Фокусна тема фестивалю – Ринок свободи.

  

Фото: http://gazeta.lviv.ua

Відвідувачів на форумі цього року було більше 50 тис., позитивно, що багато було молоді, яка прагне позитивних змін, хоче вчитися і розвиватися.

Головною зіркою форуму став французький письменник Фредерік Бегбедер, автор гучного роману "99 франків". 
У Львові він представив найсвіжіше своє творіння - роман 2018 року "Нескінченне життя"

Гість форуму - популярний польський письменник Януш Леон Вишневський, автор бестселера "Самотність у Мережі", 
який провів презентацію своєї нової книги "Всі мої жінки. Пробудження"

Гран-Прі цьогорічної премії здобула книжка «Наш Герб. Українські символи від княжих часів до сьогодення», автори Андрій Гречило, Богдан Завітій, видавництво «Родовід».

Спеціальну відзнаку у номінації «Свобода» отримала книжка «В ізоляції. Дописи про Донбас», автор Станіслав Асєєв (Васін), видавництво «Люта справа».

У номінації «Сучасна іноземна література в українському перекладі» перемогла книжка «За лаштунками в музеї», Кейт Аткінсон, видавництво «Наш Формат».

  

Загалом на цьогорічний конкурс було подано 508 видань від 103 видавництв. За звання найкращої книги вони змагалися у 16 номінаціях. Журі визначало переможців у трьох містах України: Львові, Харкові та Києві.

Автори: Григор’єва О. О., Нескромнюк Л. Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт