Новини

Зустріч-знайомство з Послом Королівства Іспанія

12 липня в Комітеті ВРУ у закордонних справах відбулася зустріч-знайомство депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Королівством Іспанія із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Іспанія – пані Сильвією Кортес Мартін.

Тема зустрічі – знайомство, обговорення політичного, економічного та культурного напрямків взаємодії України та Королівства Іспанії.

Народний депутат України Олександр Володимирович Герега, член цієї депутатської групи, зауважив: «Україна та Іспанія – це дві важливі європейські країни зі схожим населенням та площею. З плином часу, двосторонні відносини між нашими країнами стають більш плідними, особливо в сферах культури та економіки. Ця тенденція базується на великому потенціалі, який пропонують наші країни для розвитку спільних інтересів та глибокої симпатії і захоплення між народами».

В Іспанії працює велика кількість українців. В той же час, можна побачити зростаючий інтересів іспанців до України. Щорічно Іспанія приймає 3000 українських дітей на тимчасове перебування. З іншого боку, Україна просувається на своєму шляху до зближення з європейськими структурами. Це вибір, який зробила Україна, і який твердо підтримує Іспанія.

«Робота Посольства Іспанії в Україні направлена на розвиток потенціалу співробітництва у різних сферах, на діалог з українською владою задля просування спільних інтересів, як у двосторонніх, так і в міжнародних відносинах, збільшення економічних та торгових об’ємів між нашими країнами та просування мови та культури Іспанії серед громадян України», - підкреслила під час зустрічі пані Сильвія Кортес Мартін.

  

Голова депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Королівством Іспанія Діденко Ігор Анатолійович разом з народними депутатами України Романовою Анною Анатоліївною, Поповим Ігорем Володимировичем та іншими обговорили з Послом важливість співпраці парламентів України і Іспанії, використанні досвіду іспанських парламентарів щодо розвитку ОТГ, туризму, культурних зв’язків, територіальної цілісності, сепаратизму. Зустріч пройшла в теплій щирій атмосфері.

  

Автори: О. О. Григор’єва, Л. Ю. Нескромнюк

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт