Новини

Закон про Антикорупційний суд прийнято

За рішення Комітету ВРУ з питань правової політики та правосуддя проголосували 286 народних депутатів України. Комітет погодив правки, дозволивши міжнародним експертам право вето на призначення суддів.

Верховна Рада України проголосувала за проект Закону про Вищий антикорупційний суд №7440 від 22.12.2017 р. 315 нардепів проголосували «ЗА».З прийняттям рішення парламент привітав Президент України Петро Олексійович Порошенко.

«Цей закон ми прийняли і він дуже потрібний для України. Передача контролю за формуванням персонального складу ВАС у руки представників від антикорупційних громадських організацій та експертів із західних країн так само підтримують виборці у моєму виборчому окрузі №192 на Хмельниччині», – сказав народний депутат України Герега Олександр Володимирович.

Також він наголосив про відповідність внесених правок до вимог Венеціанської комісії. Найбільші дискусії на комітеті знову викликало питання права вето на призначення суддів до ради міжнародних експертів. Зрештою комітет зберіг редакцію, за якої половина від складу міжнародної комісії, тобто 3 експерти, мають право ініціювати розгляд питання про недопуск кандидата у судді до призначення. Після такої ініціативи має відбуватись спільне засідання Ради міжнародних експертів та Кваліфікаційної комісії суддів. І вже на спільній панелі більшість голосів повинна підтвердити доброчесність судді, при тому за це має проголосувати мінімум три міжнародних експерти. Якщо ж таке рішення не приймуть, то кандидат у судді знімається з конкурсу.

Також Верховну Раду закликали прийняти закон посли країн «Великої сімки».

Джерело: https://hromadskeradio.org

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт