Новини

Газета «Сільські новини». Коляска за добу

Хай не часто, але справедливість таки перемагає. Вчергове у цьому пересвідчився на прикладі пенсіонерки з села Говори Віньковецького району на Хмельниччині – 90-річної Р. П. Баштанюк, яка все своє життя пропрацювала на селі, 23 роки – агрономом місцевого колгоспу, отримала орден «Знак пошани» за високі врожаї цукрових буряків, 7 років очолювала виконком Говорівської сільради, має безліч подяк, грамот, подарунків за свою роботу. Прикро, але з роками так буває, коли люди виходять на «заслужений відпочинок», про деяких з них часто забувають.

От і Раїса Петрівна, переживши смерті чоловіка, сина, ампутацію кінцівки, зіткнулася у старості з проблемами. Правда за нею є кому доглядати та й сама вона ще досить активна, недивлячись на хворобу. Але ні жінка, ні її близькі не могли отримати нову інвалідну коляску, а стара – латана-перелатана – вже давно перестала виконувати свої функції. Зверталася старенька в різні інстанції, турбувала чиновників, депутатів, однак це не принесло бажаного результату. Вже зовсім зневірилася. Але, спілкуючись з людьми, довідалась про діяльність ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» довідалася. Жінка вирішила звернутися до представника цієї політсили у Віньковецькому районі О. А. Коцеміра, не дуже сподіваючись на позитивний результат.

– Забігала зранку до нашого офісу молода жінка, віддала листа. Так швидко зникла, що навіть прізвища не встиг запитати, – розповів Олександр Анатолійович. – Прочитавши послання пенсіонерки, вирішили допомогти. Тим більше, тут уже так співпало: напередодні вдалося дістати деяке обладнання для палати, де будуть лікуватися учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, серед якого й була така необхідна для говорівчанки коляска.

Не відкладаючи справи, вже вранці наступного дня, у супроводі секретаря Говорівської сільської ради Л. М. Капелян постукали у двері Раїси Петрівни. Ніхто бабусю чи її рідних не попереджав, тому їхньому здивуванню не було меж. Звичайно, найбільш враженою була пенсіонерка. Лише трохи оговтавшись від несподіванки, вона, вибачившись за не зовсім респектабельний вигляд (застали стареньку у ліжку), не одразу знайшла потрібні слова.

- Боже… Не може бути… Тільки ж вчора листа з сусідкою передала, а тут… Уже не знаю, як вам і дякувати, бо чесно, не сподівалася, - все ж проказала. – Молитиму Господа за ваше здоров’я.

  

Пан Олександр побажав жінці ще довгих років життя та всіх гараздів і запевнив, що Віньковецький осередок ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» й надалі, як того вимагає їх лідер – народний депутат України Олександр Володимирович Герега, за пріоритет матимуть допомогу людям, облаштування інфраструктури району, підтримку соціально-орієнтованих проектів розвитку сіл та селища.

Автор: Володимир Костишен, с. Говори

Газета «Сільськи новини» №17 (9554), 27.04.2018 р.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт