Новини

У Віньковецькій ЦРЛ відкрили палату для ліквідаторів ЧАЕС

Гірчить Чорнобиль крізь роки. Страшні події квітня 1986 року українська нація пам’ятає сьогодні та не забуде у майбутньому. З нагоди 32-ї річниці пам’яті Чорнобиля у Віньківцях пройшов урочистий мітинг, під час якого вшанували ліквідаторів, лікарів та тих, хто був змушений переселитись на незаражену територію.

Символічно, що саме цього дня у Віньковецькій ЦРЛ відкрили палату для тих, хто безпосередньо постраждав від аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Відтак це стало можливим завдяки підтримці народного депутата України Олександра Володимировича Гереги та громадської організації «За конкретні справи». Голова депутатської фракції ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Хмельницької обласної ради Вадим Миколайович Лозовий особисто переконався у готовності палати до прийому пацієнтів. Під час зустрічі він запевнив, що подібні ініціативи будуть підтримуватись й надалі.

«Коли представники спілки героїв Чорнобиля звернулись до нас з проханням підтримати ініціативу створення такої палати – ми одразу погодились. Це приклад того, як потрібно дбати про наших героїв – безкоштовні препарати, відповідні процедури – те, чого потребують сьогодні ті, хто внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС втратили здоров’я. Справді болить душа за тих, кого вже немає і переповнює гордість за тих, хто сьогодні разом з нами, хто пам’ятає кожну деталь тих страшних подій. Наша команда організації «За конкретні справи» разом з її лідером - народним депутатом України Олександром Герегою – намагаємось всебічно підтримувати ті ініціативи, які спрямовані не лише на патріотизм, а й на підтримку тих, хто по праву носить звання героїв, а створення умов для того, щоб вони змогли пройти обстеження, пролікуватись – це святий обов’язок кожного», – наголосив В. М. Лозовий.

«Таких палат ще немає на території України», - запевняє голова Віньковецької районної організації «Союз Чорнобиль» Микола Петрович Цибулько. Досягнути створення такого проекту у Віньківцях, за його словами, теж було не просто.

«Ми ходили до всіх, хто міг би підтримати та допомогти. Ми докладали максимум зусиль, аби втілити цей проект в життя. І коли вже майже втратили віру у те, що хтось стане нам на допомогу, ми звернулись у приймальню організації «За конкретні справи» до Вадима Миколайовича Лозового. Такого результату ми просто не очікували – це справді команда тих, хто доводить, як потрібно працювати, хто любить України та бажає змінити її на краще. Ми отримали необхідні матеріали, нам допомагали в проведенні робіт представники цієї організації, безпосередньо Олександр Анатолійович Коцемір. Я на власні очі переконався, що команда «За конкретні справи» - це ті, хто працює, на кого можна покластись, кому не байдуже, а таких людей в наш час не зовсім багато».

Під час заходу Вадим Лозовий виконав ще одну приємну місію, передав у користування пацієнтам палати чорнобильців сучасний телевізор.

  

«Лікарня – місце, яке особливо потребує комфорту, адже за наявності відповідних умов перебування пацієнт буде відчувати себе значно краще, а відтак процес одужання буде йти значно швидше», – зауважив Вадим Миколайович.

Окрім цього, до облаштування палати долучились і депутати фракції «За конкретні справи», які безпосередньо проживають у Віньковецькому районі – Руслан Броніславович Пшибельський та Валентин Іванович Побіянський. А це говорить про те, що в організації «За конкретні справи» дійсно об’єднались люди, які небайдужі до історії, сьогодення, майбутнього українського народу.

  

Жахливі наслідки катастрофи на ЧАЕС – це трагічна історія, а також приклад того, чим готові були пожертвувати українці. Вони не шкодували ані сил, ані власного здоров’я, аби зберегти Україну та продовжити націю українців. Про це варто пам’ятати, це потрібно передавати нащадкам. В першу чергу, ми маємо зробити все, аби уникнути таких страшних бід у сучасній Україні та подбати про тих, хто ризикував життям, потрапивши під страшну радіацію.

Автор: Ю. Кучер 

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт