Новини

З нагоди Міжнародного дня поезії звучать Шевченкові слова

Мальовничий подільський край. Саме тут живе і працює Тростянецький НВК.

Щовесни, коли тануть сніги,

І  на рясті засяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка...

Сонячного березневого дня у стінах Тростянецького навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ст., дитячий садок» зібралися всі школярі та педагоги, жителі села, а також завітали гості, де відбувся творчий дитячий конкурс «Звучать Шевченкові слова…».

У святково прибраному залі діти у вишиванках зачарували усіх присутніх майстерним декламуванням поезій великого Кобзаря. Жоден поет світу не зрівняється з Кобзарем у величі своєї любові до свого народу, до України. Золотими літерами вписано ім'я славетного поета, великого сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка в історію вітчизняної та світової літератури. Хочеться відмітити усвідомлення дітьми сили могутнього таланту і сили впливу поетичного слова.

  

Після вступного слова вчительки Сайко Наталії Григорівни школярі коротко згадали життєвий і творчий шлях поета. Під музичний супровід Водяного Петра Федоровича діти виконували уривки відомих творів Т. Г. Шевченка. Найбільше аплодисментів отримали  юні актори, які оживили епізоди із життя поета. Учні усіх класів взяли участь у конкурсі декламування поезій великого генія. Хочеться відмітити старання  і художнє вміння учениці 7 класу Атаманюк Софії, а також учениці 8-го класу Щиголь Світлани, яка виконала уривок з поеми «Тополя» у власному супроводі бандури.

  

На захід були запрошені представники громадської організації «За конкретні справи». Лариса Голотова від імені народного депутата України Олександра Гереги привітала всіх учасників конкурсу з Міжнародним днем поезії та побажала здоров’я, успіхів у навчанні, мирного неба над головою!

Педагогічний і учнівський колективи щиро дякують за теплі слова на адресу учасників заходу і підтримку розвитку талантів шкільної молоді.

Автор: Ковальчук В. Г.

http://nashgorodok.km.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт