Новини

Зареєстровані законопроекти: електротранспорту в Україні - бути!

19 березня 2018 р. у Верховній Раді України зареєстрували законопроекти про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні №8159 і про внесення змін до Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні №8160 .
 
Тексти законопроектів розміщені на сайті парламенту http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=63678 і http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=63677.

Законопроектами пропонується внести зміни до Податкового і Митного кодексів.

«Схвалення документу матиме кілька позитивних наслідків, – зокрема, створення, тисячі нових високотехнологічних робочих місць.

Найдешевші в Європі електрокари можуть використовуватися українськими громадянами, може бути створено абсолютно нове сучасне виробництво, тисячі нових високотехнологічних робочих місць, екологія і чисте повітря. Врешті-решт, не лише в сільському господарстві ми можемо бути першими, але й у найпередовіших технологіях», – зазначив народний депутат України, один із авторів законопроекту Герега Олександр Володимирович.

  

Розвинені європейські країни вживають заходів щодо державної підтримки розвитку електротранспорту, зокрема, через прийняття відповідних законодавчих актів, що дозволяє щорічно значно скорочувати обсяги споживання продукції нафтопереробної промисловості та покращувати екологічний стан. Поступова заміна автомобілів електромобілями у великих містах та промислових регіонах з великою щільністю населення, стає неминучою. За оцінками агентства «Bloomberg», у 2025 році частка електромобілів на ринку становитиме 10-15%, а в 2030 році досягне 35-40%.

Як відомо, Верховна Рада звільнила з січня 2018 року від оподаткування податком на додану вартість і акцизним податком операції з ввезення на територію України електромобілів до 2023 року.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Фото: https://motor.kz

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт