Новини

На розгляді Комітету – меценатство у сфері спорту

13 березня в Комітеті ВРУ з питань сім’ї молодіжної політики та туризму відбулось засідання, в порядок денний якого було включено обговорення п’яти законопроектів, що стосуються меценатства у спорті. Це законопроекти №6770, №6770-1, №6771, №6772, №7015.

Підтримка спорту, особливо в економічних умовах України є запорукою досягнень, які підтримують позитивний імідж країни. Нажаль вітчизняне законодавство має структуру, яке демотивує будь-кого приймати активну участь у такій підтримці. Побоюючись використання пільг лише у власних інтересах, без відповідного реального створення умов розвитку спорту, держава в податковій політиці займає радикальну позицію. Тому ті, хто сьогодні приймає активну участь у підтримці спорту, добровільно приймають на себе подвійний податковий тягар, сплачуючи фактично не для власного майбутнього прибутку, а за імідж країни.

Народний депутат України Герега Олександр Володимирович приймає таку участь і тому Комітет, висловлюючи повагу, як до особи, яка є справжнім патріотом країни та є надійним та реальним меценатом в сфері спорту, і має власний практичний досвід у відносинах з вітчизняним законодавством у вирішення цієї проблематики, запросив його для участі у своєму засіданні.

За дорученням Олександра Володимировича, в роботі Комітету прийняв участь його помічник-консультант Крівцов Олексій Олексійович та представив пропозиції з питань вирішення податкової проблематики.

Заступником Голови Комітету, народним депутатом Силантьєвим Денисом Олеговичем була позитивно оцінена діяльність Олександра Володимировича і в законотворчій сфері, яка підтримує розвиток вітчизняного спорту. Зокрема, ним було відзначено, що на сьогоднішній день єдиною реальною підтримкою, яка мотивує та заохочує меценатів інвестувати кошти у національний спортивний імідж країни, стали пропозиції Олександра Володимировича, які розглядались та були включені в Закон України від 07.12.2017 р. №2245-VIII«Про внесення змін та доповнень до Податкового Кодексу України та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році».

  

Комітет і надалі сподівається на активну позицію народного депутата України Гереги О. В. у вирішенні проблем, які стосуються долі вітчизняного спорту.

Автор: О.О. Крівцов

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт