Новини

В Старокостянтинові відкрили Музей АТО

1 березня у житті міста Старокостянтинова Хмельницької області відбулась непересічна подія – у приміщені 42-го гарнізонного будинку офіцерів пройшло відкриття «Музею антитерористичної операції».

На урочисте відкриття завітали: учасники російсько-української війни, рідні та близькі 16 загиблих на сході країни захисників, командування Старокостянтинівського гарнізону, представники громадських організацій, волонтери, артисти, представники місцевих органів самоврядування, духовенство, а також голова депутатської фракції політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Хмельницької обласної ради Вадим Миколайович Лозовий.

Музей налічує більше сотні різних експонатів: фотографії бійців, волонтерів, особисті речі загиблих і живих героїв, маскувальні сітки, ящики від боєприпасів, артилерійські гільзи, осколки мін, реактивних систем залпового вогню «Град», «Смерч», прапори військових частин, добровольчих підрозділів.

Музей створили за ініціативи громадської організації «Учасники АТО міста Старокостянтинова». Самі ж учасники бойових дій брали активну участь в ремонті приміщення та оформлені музейної експозиції. Команда «За конкретні справи» була однією з перших, хто відгукнувся та приєднався до створення цього музею.

  

Так в Старокостянтинові увічнюють мужність та відвагу жителів міста та району під час проведення антитерористичної операції на сході України та вшановують пам'ять загиблих земляків, які відійшли у вічність.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт