Новини

Вшанування пам’яті учасників бойових дій

Війна завжди і в будь-якій країні – це смерть і біль втрати, це відчайдушність і героїзм, це… Кому, як не воїнам-інтернаціоналістам знати справжнє обличчя війни, коли виконати свій обов’язок в далеких 1980-х роках означало переступити поріг чужої країни, де йдуть відкриті бойові дії, взяти участь у них і головне – повернутися додому живими. А життя тільки починалося, лише будувалися плани на майбутнє, мріялося про сокровенне.

Чемеровецький район

Про це та про українських героїв чужих війн йшлося на районному заході, приуроченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в якому взяли участь представники громадської приймальні народного депутата України Олександра Гереги.

Покладаючи квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам в райцентрі, ми віддаємо шану загиблим, адже 15 лютого – це також день глибокої поваги і суму за убієнними на полі бою чужих війн. До рідних домівок тужливими журавлями прилетіли душі загиблих воїнів-інтернаціоналістів Чемеровецького району. Хай пам’ять про них буде вічною!

Крім щирих слів розуміння і підтримки воїнам-афганцям та ветеранам, яким довелося воювати на території інших держав, Олександр Володимирович сприяв у проведенні обіду, за яким ветерани-інтернаціоналісти змогли згадати загиблих побратимів та побажати живим миру і здоров’я.

  

«Тож прийміть найщиріші слова вдячності за Ваш подвиг бути героями! Ні, не чужої війни – героями України, які стали на захист нашої соборності, єдності, коли прийшов час, коли війна постукала кулаком російського агресора і в наш дім. Від імені народного депутата України Олександра Володимировича Гереги і всієї команди «За конкретні справи» бажаємо Вам міцного здоров’я, миру, добробуту! Хай не болять у Вас рани і спогади, хай світлим буде майбутнє, хай віра бадьорить і звеселяє!»

Городоцький район

15 лютого у м. Городок в актовому залі Городоцької художньої школи відбувся урочистий мітинг та концертна програма до 29-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Голова Городоцької районної організації політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Вадим Якубовський побажав від імені народного депутата України Олександра Гереги воїнам-афганцям та учасникам бойових дій на території інших держав міцного здоров’я, довгих років життя під мирним небом, а полеглим воїнам-вічної пам’яті!

  

Дунаєвецький район

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни (1979-1989 рр.). Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів України.

Працівники Дунаєвецької громадської приймальні народного депутата України Гереги О. В. взяли участь у мітингу-реквіємі з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, привітали голову районної спілки воїнів-афганців Гуцолу С. М. та її членів з 29-ю річницею виведення радянських військ з Афганістан, зазначивши, що ветерани Афганістану завжди були і є прикладом мужності й відваги, зразком людей, для яких обов’язок – це не просто слово, а норма поведінки, зміст життя.

  

Шепетівський район

Шепетівська команда ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» взяла участь в тематичному вечорі з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відбувся 15 лютого.

Україна вшановує воїнів-інтернаціоналістів у день, коли в 1989 р. завершилося виведення радянських військ з Республіки Афганістан.

Від імені народного депутата України Олександра Володимировича Гереги та усієї команди ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Алла Ординська привітала членів спілки ветеранів Афганістану, а саме: Сягровець Василя Степановича, Чорноуса Віктора Яковича, Пипича Володимира Степановича за багаторічну сумлінну діяльність у питаннях військово-патріотичного виховання молоді, успішне вирішення питань соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав та дієву підтримку сімей полеглих.

  

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих у боях, тих, хто не дожив до цього дня. Делегація з представників Шепетівської спілки ветеранів Афганістану поклала квіти до пам'ятного знаку афганцям. Також до привітань приєднались: муніципальний оркестр, виконавши композицію «Місто спить», чоловіча вокальна група під керівництвом Валентини Шевчук та ансамбль скрипалів «Експромт» своїм «Романсом». Справжнім подарунком було виконання пісень воїном-інтернаціоналістом Іваном Федасом під гітару.

  

Вразили неймовірними виступами зразковий дитячий театр естрадної пісні «Водограй», «віватівці» виконали вальс, а народний аматорський ансамбль «Ретро» подарував композицію «Доля». У холі міського будинку культури діяла виставка, яка відображала події того часу.

Автори: Г. Вірик, А. Савченко, А. Ординська

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт