Новини

Питань багато, ще більше роботи попереду

Зустріч депутата Хмельницької міської ради від політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Івана Петровича Франка з виборцями відбулася 24 січня на його виборчому окрузі №23. Позитивна діяльність депутата жителями не обговорювалася, а пролунали різкі запитання до служб міста.

Територія округу, інтереси якого у міській раді представляє Іван Франко, порівняно невелика: вулиці Інститутська (№№11/3-19/6), Молодіжна (№№17-19/1), Тернопільська (№№16-22/1); житловий масив, який належав ДП «Новатор», а нині обслуговується УМК «Південно-Західна» і «Будівельник». З передачею будинків у комунальну власність тут сталися чималі зміни: здійснений ремонт, якого чекали роками, поступово проводиться благоустрій прибудинкових територій та інші необхідні роботи. Показово, що мешканці попередніми роками, відчувши реальні зміни, були щиро вдячні тодішньому ЖЕКу№3, який поклав на себе весь тягар оновлення мікрорайону. У цей процес вдало вписався обраний три роки тому до міської ради Іван Франко. Багато часу приділивши знайомству з мешканцями, він зумів реалізувати чимало їхніх побажань, додавши до них власні ініціативи. Торік, вперше звітуючи перед виборцями, депутат почув низку заслужених колективних та індивідуальних подяк. Немало вдячних слів звучало і на адресу начальника ЖЕКу№3 Леоніда Дрозда. І ось минув рік…

Актова зала технологічного багатопрофільного ліцею не вулиці Тернопільській, 14/1 був переповнений людьми, які прийшли на звіт депутата. Проте їхній настрій виявився прямо протилежним минулорічній зустрічі. Зібрання налаштувалося почути не свого обранця, а керівників обох управляючих муніципальних компаній. Схоже, відчуваючи зміну настроїв людей, останні з’явитися на зустріч не наважилися. УМК «Південно-Західна» представляв головний інженер, а від «Будівельника» не було нікого відповідального взагалі. Натомість вислухати їм було що:

Справжній шквал обурень та звинувачень: колективних – від жителів будинків та індивідуальних – від мешканців окремих квартир. Спалах негативних емоцій був спрямований на адресу обох комунальних підприємств, разом з ними на горіх дісталося транспортникам, дільничним поліцейським, дорожника, забудовникам, а ще власникам тварин і авто… Люди скаржилися на дах, який тече і заливає квартири на Інститутській, 17/1, холодні батареї на Тернопільській, 18/1, розбиті вікна у під’їздах та погане водозабезпечення на Тернопільській, 20/1, захаращений підвал, який не прибирається на Тернопільській, 18… Вкрай незадоволені мешканці вулиці Тернопільської новою транспортною реформою, котра не покращила для них пасажирське сполучення, обурені зниклим автобусним маршрутом №4. У мікрорайоні є застаріла проблема небезпечного проїзду (Тернопільська,16-16/2), відсутні тротуари на шляху до ліцею і початкової школи 34, поганий стан доріжки з Інститутської до поліклініки №4 та її освітлення, численні порушення правопорядку, хаотичні парковки…

Пенсіонери ображені системою оплати комунальних тарифів, за яку треба додатково викладати гроші Ощадбанку, відсутністю міського телефонного довідника, розміщенням контейнерних майданчиків, обрізанням дерев без їхньої згоди (?), новими забудовами, які призводять до незручностей.

Всю агресію масованої атаки довелося приймати на себе Івану Петровичу та секретарю міської ради Михайлу Криваку. Депутату навіть не вдалося прозвітувати за минулий рік (зрештою, люди заявили, що добре знають усе ним зроблене і дякують за це), а Михайло Кривак взявся роз’яснювати сучасні проблеми, які не залежать від комунальників.

Пригадуючи минулорічне звітне зібрання, подумав, що мешканці округу, відчувши позитиви попередньої роботи комунальників, налаштувалися на подальші зрушення – одразу. Іван Франко, підводячи підсумки розмови з виборцями, сказав:

«За два роки практично неможливо здійснити те, що не робилося десятиліттями. На все потрібен час і це є нашим спільним завданням».

Плани депутата нинішнього року – конкретні, відповідають назві депутатської фракції ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», до якої входить Іван Франко. Це, зокрема, ремонт дороги між Хмельницьким Національним університетом і будинками на Інститутській, покращення освітлення під’їздів на Інститутській, 17/1, з капремонтом цього будинку, облаштування дитячих майданчиків, омолодження дерев, забезпечення гарячою водою гуртожитку, реконструкція контейнерних майданчиків, продовження благоустрою прибудинкових територій, впровадження на окрузі міської програми з енергоефективності та енергозбереження за принципом співфінансування – з урахуванням можливостей людей та інші задумки. До них додаватимуться нові – з пропозицій та звернень людей, які почув депутат у ході зібрання. Виявилося й інше: реформування системи житлово-комунального господарства ситуацію не покращило, швидше навпаки: у нинішніх умовах життя додало проблем і комунальникам, і мешканцям.

Автор: Володимир Разуваєв

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт