Новини

Містобудівний закон може зазнати змін

У Верховній Раді України 7 грудня 2017 року був зареєстрований законопроект №7370 «Про внесення змін в Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності». Ініціаторами змін стали народні депутати, обрані на Хмельниччині, Олександр Володимирович Герега та Андрій Васильович Шинькович.

Запропоновані зміни полягають у внесенні заборони на прийняття в експлуатацію новозбудованих об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, якщо вони не відповідають вимогам доступності. Зокрема, прийнявши цей законопроект, пандуси або ж інші засоби для забезпечення доступності споруд для людей з інвалідністю можна буде встановити без оформлення документів на право власності або користування земельною ділянкою, а це значно спростить облаштування будинків та установ засобами доступності споруд для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп.

За словами ініціаторів змін, проблеми людей з обмеженими можливостями у пересуванні досить актуальні сьогодні по всій території України. Адже пандуси, якщо і є, то належним чином зроблених, не так вже й багато. Тому реагувати на звернення людей з інвалідністю, візочників просто необхідно, адже це громадяни, що потребують особливої уваги від держави, яка в свою чергу повинна дбати про кожного українця.

Комітет ВРУ з будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства рекомендує всім депутатам підтримати відповідний законопроект. Адже важливо, що з його прийняттям усі новобудови будуть одразу облаштовані усіма необхідними засобами доступу, а в іншому випадку – об’єкти не будуть прийматися в експлуатацію.

Автор: Ю. Кучер

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт