Новини

Питання з водою в селі Бурти Чемеровеччині вирішено

Село Бурти Чемеровецького району Хмельницької області, яке входить до складу Гуківської сільської ради, нараховує 23 жилих двори. Тут немає жодного навчально-виховного закладу, навіть магазину, але проблем від того не менше. За останні роки найболючішим стало питання відсутності води, і Бурти очолили страшний список сіл, в які воду треба було завозити. Від однієї думки про це, стає моторошно. Вода – це життя. Її необхідність – беззаперечна: і для власних потреб, і для утримання індивідуального господарства, яке в селі є чи не основним способом заробітку.

Для остаточного вирішення проблеми розпочали буріння свердловини. І ось, роботи завершилися. Про їх хід, спільні зусилля та результат йшла мова на зустрічі з жителями села в День Святого Миколая. До присутніх звернувся Гуківський сільський голова Петро Ільницький, який зазначив:

«Свердловина вже функціонує, всі умови для цього виконано. Поки-що воду братимуть з трьох вмонтованих колонок, оскільки розвести водопровід по дворах не встигаємо. Але вже навесні це питання вирішимо.

Я хочу щиро подякувати людям, які доклали всіх зусиль для того, щоб у Буртах була вода. Це – депутат обласної ради від ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Олександр Савчук, який посприяв у дофінансуванні нашого проекту з обласного бюджету в сумі 187 тисяч гривень. Зазначу, що на буріння свердловини з бюджету місцевої громади виділено близько 300 тисяч гривень. Але оскільки цієї суми було недостатньо, нам допоміг Олександр Петрович.

Дякую керівнику місцевого ТОВ «Аграрний край» Миколі Барану, який забезпечував постійний підвіз води, коли її не було».

В свою чергу Олександр Савчук зауважив, що:

«У своїй депутатській діяльності я визначаю три пріоритети, і першим серед них є водозабезпечення, ситуація з якою вкрай тривожна. Хочу подякувати керівнику Департаменту фінансів ОДА Сергію Пенюшкевичу, депутатам облради, які зрозуміли проблему і пішли назустріч у її вирішенні.

Крім того, мене хвилює питання будівництва дитячої обласної лікарні, а також фінансування дороговартісного лікування. Сподіваюся, ми зможемо реалізувати задумане задля людей».

На завершення зустрічі було обговорено ще ряд індивідуальних звернень і питань села. Жителі Буртів щиро вірять у те, що їхнє село має перспективу, а проблеми будуть вирішуватися.

Автор: Ілона ГОНТА

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт