Новини

Комітет визначився з єдиним важливим законом

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України  повідомило, що Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин під час сьомої сесії планує розглянути близько 225 проектів законодавчих актів.  

Серед них Комітетом визначено головними щодо розгляду понад 100 законопроектів. Серед них законопроект N4355 щодо передачі земель поза межами населених пунктів в комунальну власність об’єднаним територіальним громадам, одним з авторів якого є Герега Олександр Володимирович. Законопроект, що стосується реформи землі, народився під час зустрічей народного обранця з виборцями у Дунаєвецькій об’єднаній громаді на Хмельниччині.
 
Цей дуже важливий законопроект підтримує уряд. Також Прем’єр-міністр України В.Гройсман сказав, що підтримує законопроект N4355 про землі поза межами населених пунктів".
 
Законопроект стосується земель поза межами населених пунктів для об’єднаних територіальних громад, він є децентралізаційним. 
 
Голова Верховної Ради Андрій Парубій запевнив народних депутатів, що теж є прихильником цього законопроекту.
 
"Але ми повинні бути певні, що вийдемо на голоси. Ми другий раз вже не зможемо його відправити на повторне друге читання", - наголошував спікер.
 
Парубій також додав, що з блоку децентралізаційних ззаконопроектів - 4355 - єдиний важливий закон, який досі не прийнятий.
 
19 квітня 2016 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект 4355 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель, співавтором якого є Герега Олександр Володимирович.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт