Новини

Свято дружнього села Ганнівка на Дунаєвеччині

Маленьке село Ганнівка Дунаєвецького району Хмельницької області на великій карті України знайти вкрай важко, але для його мешканців воно було і залишається рідним батьківським краєм з мальовничими куточками, неозорими полями, зеленими садами і смачною джерельною водою. А ще, відрізняється ця громада від інших неабиякою працьовитістю, шанобливим ставленням один до одного, взаємодопомогою. Тож і на свято села, яке відбулося 12 липня, люди прийшли великим гуртом: відпочивати тут також люблять спільно.

За сприянням Дунаєвецької міської ради об’єднаної територіальної громади, до якої входить і Ганнівка, старости села Валентини Чедрик неподалік від сільського клубу було розгорнуто справжнє розважальне містечко. Для малечі – надувні гірки та батути, для дорослих – ятки з продукцією місцевих підприємців, серед яких особливо, за неперевершеними пахощами, відрізнялися місця майстрів-кухарів, які за старовинними рецептами варили юшку та смажили шашлики на свіжому повітрі.

У переповненому залі сільського будинку культури проходили урочисті заходи. На них громада села відзначала шанованих мешканців Ганнівки. До вітань долучились заступник міського голови Дунаєвецької об’єднаної громади Леонід Михальський та депутат Дунаєвецької районної ради від ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Михайло Поліщук, який передав вітання від народного депутата України Олександра Володимировича Гереги.

У своїх виступах Леонід Тадеушович та Михайло Андрійович сердечно привітали присутніх у залі зі святом – Днем села Ганнівка і вручили пам’ятні і цінні подарунки для громади.

Далі ведучі Інна Берекець та Леонтина Семенко запросили до вітального слова старосту села Валентину Чедрик. Валентина Михайлівна подякувала усім невтомним односельцям за звитяжну працю і запропонувала за встановленою традицією хвилиною мовчання віддати шану пам’яті полеглим землякам у Другій Світовій війні, борцям за незалежність України, Небесній Сотні, а також воїнам АТО. Діти та дорослі поклали квіти до меморіалу загиблим ганнівчанам.

Під час врочистих заходів у Будинку культури лунало чимало вітальних промов на адресу жителів с. Ганнівка. Зокрема, подяками та цінними подарунками були відзначені мужні воїни-інтернаціоналісти та учасники бойових дій на сході нашої країни: Микола Казіміров, Юрій Юрчак, Юрій Марчишин, Дмитро Акіменко, Сергій Димніч, Олександр Алексєєв, а також Андрій Казіміров та Олександр Огороднік, які у даний час перебувають у зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

  

Великої поваги і шани заслужили у селі багатодітні родини. На території села Ганнівка проживають матері, яким присвоєно високе і почесне звання «Мати-героїня». Йдеться про Ганну Алексєєву, Галину Андрєєву, Надію Вишневську, Емілію Долішняк, Ніну Лісовську, Клавдію Любинецьку, Станіславу Підгородецьку, Юзефу Федорову, Ганну Ясінську. Цим чудовим жінкам аплодував весь зал, як і на адресу багатодітних родин Барановських, Вінницьких, Фіцек, Михайлових, Кусаковських, М'ярковських. Севастьянових. Не меншої шани заслужили подружжя Федорових – Михайла та Ксенії, Чорних – Василя та Ніни, Петруків – Михайла та Юзефи, Врищів – Франца та Ганни, Шевченків – Броніслава та Ольги, які живуть у любові та злагоді понад 50 (!) років. Для них усіх вихованці дитячого садочку, аматори художньої самодіяльності села і запрошені виконавці з МКМПЦ подарували свої виступи – ліричні пісні, запальні танці та інструментальні імпровізації.

Староста села не оминула своєю увагою найстаршого і наймолодшого мешканців Ганнівки – 93-річну Надію Юхимівну Вишневську та Артемчика Коваля, який народився 6 червня цього року. Слова подяки були висловлені майстриням-вишивальницям та невтомним квітникаркам, без участі яких не обходиться жодна виставка чи культурно-мистецький захід у селі. Мова про Аллу Навроцьку, Людмилу Федорову, Лідію Лиситчук, Ксенію Федорову, Валентину Алексєєву, Прокопову Тетяну, Вінцарську Тетяну, Валентину Казімірову, Наталію Алексєєву, Лесю Гудзяк, Оксану Лісецьку, Тетяну Кобилянську, Ольгу Глуховату, Валентину Петрову, Анжелу Фурман, Олену Долішняк та інших. 

Приємно, що урочистий захід у БК був сповнений чудових виступів – пісень і танців, які подарували присутнім Ольга Усаковська, Оксана Рудь, Галина Третяк, дует у складі Франца і Неоніли Воронецьких, Сергія Третяка а також юних вихованців дитячого дошкільного закладу. Сподіваємось, що позитивна енергетика подарована організаторами свята в Ганнівці буде ще довго живити серця людей для добрих справ в ім’я рідного краю.

Автор: В. Оліфер

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт