Новини

На Чемеровеччині буде «Нова українська школа»

Для розвитку громади потрібні дієві люди, які завжди готові до втілення в життя вимог часу. Наразі мова йде про Чемеровецького селищного голову Олександра Собаня, який впродовж тривалого часу є однодумцем народного депутата України Олександра Гереги та команди «За конкретні справи». У такому тандемі Чемеровецька громада з кожним днем набирає темпу становлення, адже Олександр Собань, заручившись підтримкою Олександра Гереги, самовіддано забезпечує шляхи реалізації проектів та перспективних планів.

На сьогодні актуальним є питання організації нового освітнього середовища, яке забезпечить необхідні умови, засоби і технології для навчання учнів, освітян, батьків – створення Нової школи.

В рамках реалізації Концепції «Нова українська школа» Олександр Собань ініціював проект «Реконструкція та модернізація приміщень Чемеровецького навчально-виховного комплексу №1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, ліцей та МНВК». Термін реалізації його 2017-2018 роки.

Варто зазначити, що за сприяння Олександра Гереги в Чемеровецькому НВК №1 проведено капітальний ремонт спортзалу, санвузлів, здійснено заміну вікон, утеплено фасад, відремонтовано покрівлю, встелено бруківкою подвір'я навчального закладу. Це величезна підтримка, яка є фундаментом для подальшої реалізації наміченого проекту.

Нещодавно на засіданні комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2017 р., відбулось погодження запланованих заходів. А це – утеплення стін, реконструкція цоколя, обладнання електронних робочих місць вчителів, облаштування актової зали, кабінетів біології та фізики, створення умов для людей з особливими потребами, облаштування велостоянки на 50 місць, оформлення рекреаційних зон, будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям тощо. Загальна вартість проекту становить 8839,975 тис. грн.

Крім того, задля підвищення якості освіти, раціонального та ефективного використання ресурсів, модернізації навчальних закладів Чемеровецька селищна рада долучилась до вседержавної реорганізації системи освіти в сільській місцевості шляхом утворення опорних шкіл.

За результатами оголошеного конкурсу, відповідні умови витримано лише у Чемеровецькому навчально-виховному комплексі №1 «ЗОШ І-ІІІ ступенів, ліцей та МНВК». Тому, і відповідно до рішення восьмої сесії VII скликання від 27.06.2017 року №5-8/2017, даний заклад стане опорним.

Автор: С.А. Павлишина, голова Чемеровецької районної ради

Джерело: http://chemerovecka.gromada.org.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт