Новини

Рейтинг діяльності депутатів-мажоритарників у травні 2017 року

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.

Так, у розрізі законотворчої роботи та активності в парламенті в травневому рейтингу лідирує Андрій Шинькович з Хмельниччини (фракція партії «Блок Петра Порошенка»). Народний обранець з 192-го виборчого округу Герега Олександр Володимирович у співавторстві з колегами-депутатами зареєстрував 2 законопроекти, яких можна вважати такими, що стосуються проблем Хмельницької області:

6443

15.05.2017

про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» (щодо впровадження світового досвіду у розвантаженні транспортних потоків)

6464

18.05.2017

про внесення змін до Закону України «Про оренду землі» (щодо забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку сільських територій)

У травні парламентар став автором двох депутатських запитів:

  • щодо негативних наслідків у Хмельницькій області в зв’язку з будівництвом Верхньодністровського каскаду ГЕС,
  • щодо вирішення питання забезпечення Старокостянтинівського військового госпіталю у Хмельницькій області необхідними ліками,

відповіді на які отримані і розміщені на сайті Верховної Ради України http://rada.gov.ua/ та персональному сайті народного депутата України Гереги О.В. http://gerega.org.ua/.

Як зазначає ОПОРА, тільки третина депутатів у травні активно взаємодіяла з виборцями через мережу громадських приймалень, серед них: виборчого округу №192 Хмельницької області (Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький і Ярмолинецький райони). Кожного місяця ОПОРА виявляє таких, які не проводять особистих прийомів і в яких взагалі немає приймалень, що функціонують або діють на регулярній основі. Загалом у травні 2017 року депутати більшою мірою вдавалися до особистої комунікації з виборцями через участь і проведення публічних заходів, через діяльність приймалень.

Джерело: ГМ «ОПОРА»

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт