Новини

Аналіз активності партій на Хмельниччині

30 травня в м. Хмельницький Вадим Віталійович Якубовський, депутат Городоцької районної ради від ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» взяв участь у публічній дискусії на тему: «Парламентські партії vs виборці. Як знайти спільну мову на локальному рівні?».

Захід проходив за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА та був присвячений презентації результатів аналізу активності парламентських партій в Хмельницькій області.

Про якість комунікації парламентських партій і виборців на місцевому рівні та які форми роботи з електоратом застосовують партії в регіоні – про це говорили учасники публічної дискусії.

Про це повідомила громадська консультантка ОПОРИ у Хмельницькій області Оксана Банкова:

«Як свідчить аналіз ОПОРИ, парламентські партії присутні у медіа-середовищі області. Звіти депутатів місцевої ради постійно публікує газета «Проскурів», періодично з’являються привітання зі святами від лідерів партійних осередків у різних ЗМІ області. Вряди-годи про діяльність партій можна прочитати у онлайн-медіа регіону. Однак систематичного і усебічного інформування виборців не здійснює жодна парламентська партія. По-перше, не всі партії мають власні сайти чи сторінки у соцмережах, по-друге, значно гірша ситуація із партійними виданнями (як правило, є всеукраїнські,  але не регіональні партійні часописи)».

Представники парламентських партій «Народний фронт» і Радикальної партії Олега Ляшка інформували про свою роботу.

Та попри все доводиться констатувати, що наявні нині форми взаємодії місцевих осередків парламентських партій із їхніми виборцями мають суттєві недоліки. На жаль, дуже часто партійці замість інформувати громадськість про важливі рішення, програму партії, оприлюднювати фінансові звіти, вважають, що достатньо розмістити у соцмережі повідомлення про благодійну допомогу.

  

Ефективною формою роботи з виборцями представники непарламентської партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» вважають інформування виборців, роботу громадських приймалень, зі зверненнями громадян, організацію різних заходів, залучення громадськості до участі в цікавих проектах. Таким досвідом, зокрема, поділився Вадим Віталійович Якубовський, голова Городоцької районної організації політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ».

Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів.

Джерело: https://ngp-ua.info/

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт