Новини

Семінар з обміну досвідом

25-26 травня 2017 року в м. Одеса пройшов семінар з обміну досвідом на тему: «Застосування інструментів гендерного аналізу та ґендерних підходів в діяльності органів місцевого самоврядування України», в якому прийняла участь голова Дунаєвецької міської об’єднаної територіальної громади Веліна Владиславівна Заяць.

Семінар організований в рамках шведсько-українського проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні» (реалізується шведським урядовим агентством Академією Фольке Бернадотта та фінансується шведським агентством з міжнародної співпраці Sida).

Метою заходу є підвищення знань та навиків представників органів місцевого самоврядування щодо формування ефективної гендерної політики в громадах, знайомство з європейським та українським досвідом успішних механізмів впровадження ґендерної політики на національному та локальному рівнях.

На семінарі були присутні представники інших проектів, котрі зацікавлені чи активно працюють в сфері подібних розробок (Sida/SKL «Підтримка децентралізації в Україні», Sida Гендерно-орієнтоване бюджетуванння, а також представлені результати досліджень проекту Ради Європи «Децентралізація та територіальна консолідація в Україні»). Також у семінарі активну участь беруть інші партнери проекту – Соціологічна агенція «ФАМА» та Національний університет «Києво-Могилянська академія», присутні представники місцевого самоврядування, зокрема, об’єднаних територіальних громад, котрі опікуються питаннями забезпечення рівного доступу до прийняття рішень на місцевому рівні.

На заході присутніх ознайомили з поточним станом реалізації децентралізаційних завдань та наступними кроками реформування місцевого самоврядування в Україні, а також відзначила важливість питання ґендерної рівності на рівні як місцевої, так і національної політики.

Голова Дунаєвецької міської об’єднаної територіальної громади Веліна Владиславівна Заяць поділилася досвідом громади у сфері ґендерних підходів в діяльності міської ради, яку вона очолює.

Джерело: http://decentralization.gov.ua/

Автори: Григорєва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт