Новини

Українці ніколи не залишаться байдужими до людей, які потребують допомоги

Страшна біда прийшла в родину військовослужбовця з м. Полонне Хмельницької області – їх маленька донька Ренчківська Мілана (2013 р. н.) має онкозахворювання.

Попередній діагноз дитини: Гострий лімфобластний лейкоз. Дитина потребує проходження лікування за кордоном у зв`язку з відсутністю спеціалізованого відділення у м. Хмельницький. Сім’я звернулася за допомогою до всіх небайдужих людей. Першою відгукнулася Ляшук Олена – волонтер, яка навчається у Хмельницькому Кооперативному торговельно-економічному інституті.

Саме вона розпочала листування з різними інстанціями, благодійними фондами, пересічними громадянами (писала кожного дня у Вайбері), збирала кошти в благодійні скриньки, вирішила організувати благодійний ярмарок для допомоги Ренчківській Мілані, згуртувала команду небайдужих людей, які її підтримують, це – депутати Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади від ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ»: Савіцька Лідія Миколаївна (голова Полонської районної організації ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ»), Шуляк Олег Ігорович, Яновер Максим Едуардович, Горбачова Тетяна Сергіївна, депутати Хмельницької обласної ради Ткаченко Уляна Юріївна і Шутяк Андрій Васильович та багато інших.

Народний депутат України Герега Олександр Володимирович направив звернення Генеральному консулу Республіки Польща у м. Вінниця з проханням допомогти у швидкому виїзді дитині разом з батьками на лікування.

Жителі Полонного виявилися дуже чуйними, ніхто не залишився осторонь. По місту розмістили постери, сіті-лайти. На сьогодні вже зібрано 150 тис. гривень (всього потрібно приблизно 75 тис. доларів). Але відгукуються люди і з інших міст України. на захід пообіцяли приїхати навіть байкери з м. Київ.

Ляшук Олена запросила представників ЗМІ, телеканалів. На сьогодні згоду на участь у благодійному ярмарку вже дав 33 канал.

Протягом року багато ЗМІ робили сюжети про тих, кому конче потрібна допомога – про поранених солдатів, загублених дітей, хворих з важкими діагнозами та вартісним лікуванням. Продовження цих історій стало можливим тому, що люди не були байдужими. Після важкої боротьби за життя герої сюжетів називають дивом той момент, коли отримали першу гривню і відчули - мільйони незнайомців в них вірять.

Партійці Полонного вважають: «Якщо така біда, то треба всім згуртуватися, допомагати всім селом, містом, країною, можливо це буде прикладом для усіх». 

Просимо всіх відгукнутися і допомогти, хто скільки зможе!!!

Гроші можна перерахувати

на рахунок батька Ренчківського Сергія Францовича:

Приватбанк, р/р 4149 4996 4972 4117

(лікування Ренчківської Мілани)

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт