Новини

День пам’яті жертв політичних репресій

В м. Городок відбувся захід «Вклонімося пам’яті святій», приурочений Дню пам’яті жертв політичних репресій в Україні.

Щороку у третю неділю травня відзначається День пам'яті жертв політичних репресій. Головною метою цього Дня є гідне вшанування пам'яті жертв політичних репресій, вжиття додаткових заходів щодо державної підтримки колишніх політв'язнів та репресованих.

Учасники заходу вшанували пам’ять своїх дідів, бабів, членів родин та громадян, що були знищені сталінською тоталітарною системою спільною молитвою, покладанням квітів до Кургану Пам’яті, знаку скорботи і поваги, та запалили поминальні лампадки.

Працівниками Городоцької громадської приймальні народного депутата України Гереги О.В., представниками ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» також були покладені квіти до Кургану пам’яті та надано поминальний обід членам товариства.

Поділилися своїми спогадами про трагічні часи і репресовані громадяни: Йосип Слободян, брати Станіслав та Йосип Островські, Францішка Чернецька.

Збереження пам’яті про невинні жертви нелюдського більшовицького режиму є нагадуванням і застереженням для майбутніх поколінь українців - немає нічого страшнішого від тоталітарного режиму.

Джерело: http://www.gor-adm.gov.ua/

Фото: А. Савченка

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт