Новини

Верховна Рада України посилює співпрацю із Македонією

У Верховній Раді України розпочала роботу депутатська група з міжпарламентських зв’язків з Республікою Македонія. Групу створено 30 березня 2017 року, її очолив народний депутат України Андрій Шинькович.

До складу групи також входять ще вісім народних депутатів: Дмитро Лінько (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), Андрій Гальченко (фракція політичної партії “Опозиційний блок”), Олександр Герега (позафракційний), Михайло Кобцев (БПП), Роман Мацола (БПП), Володимир Мельниченко (БПП), Андрій Немировський (БПП) та Сергій Скуратовський (фракція Радикальної партії Олега Ляшка).

Андрій Шинькович зауважив, що і в Україні, і в Македонії основною перешкодою для розвитку є неузгодженість, а іноді і відкрита конфронтація між елітами.

“Подолання цього і досягнення єдності заради становлення і розвитку держави, напевно, спільна мета в парламентах Македонії і України”, – відзначив парламентар.

Серед інших завдань групи Андрій Шинькович визначає спільні зустрічі підприємців обох країн задля налагодження взаємовигідного економічного співробітництва. Також обмін студентами в періоди канікул з метою взаємозбагачення та вивчення культур українського та македонського народів.

“Приємно відчути підтримку старту роботи нашої групи з боку Надзвичайного і Повноважного Посла Македонії в Україні Столе Змейкоскі”, – підкреслив Андрій Шинькович.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт