Новини

Коли твій дім забрала війна

Галина Федорівна Герега, співголова політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», також, як науковець, вивчає прояви агресії та насилля в суспільстві. Вона очолює громадську організацію «Український інститут дослідження екстремізму».

Під час перебування на Городоччині вона передала для учнів та педагогічного колективу гімназії книги «Коли твій дім забрала війна».

У книзі зібрано 12 унікальних історій, 12 життів, які скалічила війна. Прості люди, які жили звичайним життям: працювали, навчалися, народжували дітей, будували свої домівки. Але одного дня за їхнім вікном пролунали вибухи. І життя змінилося назавжди. Вони не посоромилися розповісти про свій біль і страхи, які пережили, про те, як на власні очі бачили війну як складні обставини навчили їх боротися та перемагати. Усе для того, щоб кожен почув і зрозумів – як тяжко дістається перемога. Через долі цих людей автори спробували розкрити дуже важливу проблему, яка назріває в нашому суспільстві, – сприйняття війни як буденності, байдужість до чужого горя та проблем.

Книга важлива для справжнього розуміння того, що прийшлося пережити нашим співвітчизникам у XXI столітті.

«На прикладі всіх цих історій ми хотіли сказати кожному українцю, що для щастя багато не потрібно: лише дім і мирне небо над головою», – підкреслила голова ГО «Український інститут дослідження екстремізму» Галина Герега.

Фото: А. Савченка

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт