Новини

Марина Порошенко і Галина Герега презентують «Книгу Миру» на Хмельниччині

На Хмельниччину разом з дружиною Президента України Мариною Порошенко приїхала співзасновниця політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Галина Герега. Перша леді разом із учнями Старокостянтинівського НВК «Спеціалізованої школи І ступеня, гімназії» імені Героя України Сергія Бондарчука продовжили заповнювати сторінки загальнонаціонального проекту «Книга Миру».

Хмельниччина стала тринадцятим регіоном України, у якому діти учасників АТО залишили свої сімейні фотографії та побажання про мирне небо над українською землею.

В рамках робочої поїздки на Хмельниччину Марина Порошенко також візьме участь у спеціалізованому тренінгу для фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій (ПМПК), який організовано Благодійним Фондом Порошенка в рамках розвитку інклюзивної освіти в України.

Інклюзивна освіта – це гнучка індивідуалізована система навчання дітей з особливостями психофізичного розвитку в умовах масової загальноосвітньої школи за місцем проживання.

Реалізуючи загальнодержавний соціальний проект, Марина Анатоліївна Порошенко разом з Галиною Федорівною Герегою завітали у Хмельницький університет управляння та права. Діти героїв АТО також заповнили сторінки «Книги миру».

Відбулася зустріч і з депутатами Хмельницької обласної та міської рад, під час якої Галина Федорівна Герега поділилась своїми враженнями від запровадження інклюзивної освіти:

  

«Це досить важливий та потрібний для нашого суспільства проект. Адже ми маємо пробудити у душах людей співчуття, взаємоповагу, уміння підтримувати та допомагати ближнім, особливо, докласти максимум зусиль для того, щоб ці риси зароджувались у наших дітях змалечку. Приємно, що сьогодні ми презентуємо цей проект на землях нашого рідного Поділля, а особливо напередодні великого християнського свята Воскресіння Господнього».

Як президент Українського інституту дослідження екстремізму, Галина Федорівна наголосила на утвердженні демократичних цінностей, правового суспільства через вплив системи освіти, інформаційних каналів та інше, а також розповіла про створення нової книги «Коли твій дім забрала війна»:

«Днями ми випустили перший тираж збірки. Ця книга вмістила в собі історії дванадцяти наших українських сімей, котрі змушені були залишити домівки через обстріли території Донецької та Луганської областей. Ми намагалися показати і саме сприйняття війни, і інколи – байдужість людей до людських проблем. Адже ті, хто пережив страшні події на Сході, знають як ніхто, що для щастя потрібно дуже мало: дім, родина і мирне небо над головою. Завершення, так званої, антитерористичної операції сьогодні потрібне кожному з нас. Однак ми маємо пам’ятати – перемога повинна бути в кожному серці».

Наприкінці зустрічі Галина Федорівна Герега привітала представників громадської організації «За конкретні справи», однопартійців з наступаючим Великоднім святом. Вона наголосила, що першочергово потрібно об’єднатись навколо єдиної мети – зробити життя українців кращим, а для цього потрібні – єдність, порозуміння та спільні дії.

Автор: Юлія Кучер

Фото: depo.ua

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт