Новини

Гурток дзюдо на Шепетівщині відстояно!

В Шепетівському районі Хмельницької області культивуються такі види спорту: боротьба вільна, волейбол, легка атлетика, футбол, важка атлетика, баскетбол, гандбол та дзюдо. Найпопулярнішим видом спорту серед дітлахів в смт Гриців є дзюдо.

Дзюдо (в перекладі з японської - «шлях м'якої (беззбройної) боротьби») — японське бойове мистецтво і вид спорту, що виникло на основі дзюдзюцу. Основні правила, принципи тренувань і проведення змагань були сформульовані Кано Дзіґоро. Датою народження вважається день створення Кано першої школи дзюдо в 1882 р. Починаючи з 2011 р., 28 жовтня (день народження засновника дзюдо Дзіґоро Кано) щорічно відзначається як Всесвітній день дзюдо.

Метою створення спортивних гуртків є залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом, пропагування здорового способу життя, розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту. Саме тому необхідно створити умови для фізичного розвитку дітей, для їх повноцінного оздоровлення, набуття навичок здорового способу життя та підготовки спортивного резерву для збірних команд України. Одне із найважливіших завдань – «забрати» дітей з вулиці, допомогти їм розвиватися в колективі. Заняття спортом – це важливий досвід в житті кожної дитини, який стане у нагоді в її подальшому житті.

Активістам політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» вдалось відстояти гурток дзюдо в селищі Гриців на Шепетівщини.

Діти селища щиро вдячні за нові мати народному депутату України Олександру Герезі.

  

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт