Новини

«Весна на Чемеровеччині»

З метою відродження традицій, національно-патріотичного виховання, вивчення і поширення унікальної обрядовості весняного циклу, притаманної жителям Чемеровецького району Хмельницької області, в районному Будинку культури пройшов дитячий фольклорно-етнографічний фестиваль «Весна на Чемеровеччині. Гаївки рідного села», представлений загальноосвітніми закладами району. Спонсором свята виступив народний депутат України Олександр Володимирович Герега.

Гаївки свого села представили на розсуд журі 17 шкільних колективів. Кожен виступ відобразив особливості й унікальність весняного циклу того чи іншого населеного пункту. Тут і хороводи, і жартівливі пісні та ігри, костюми, артистичність і талант. Учасники намагалися передати традиції наших предків, які щиро вірили, що весна несе людям нове життя і пробудження.

За результатами оцінювання, журі визначило кращих. І місце заслужено виборола Більська ЗОШ, ІІ місце розділили Гуківська ЗОШ і Чемеровецький НВК №2, ІІІ – посіли Вільховецька ЗОШ і Чемеровецький НВК №1. Крім того, відзначено Кутковецьку ЗОШ за оригінальність виступу.

Команди-переможці, крім грамот, отримали пам’ятні подарунки від Олександра Гереги, який ні на мить не припиняє вболівати за молодь краю і завжди підтримує її творчий потенціал.

Автор: Катерина ДАНЧУК, член журі, представник громадської приймальні народного депутата України О. В. Гереги

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт