Новини

Новому корпусу дитячої обласної лікарні бути!

Будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні вже далеко не один рік актуальне, як серед медичних працівників, мешканців Хмельниччини, так і депутатів. Вкотре питання виділення коштів з бюджету розглядали на сесії обласної ради 29 березня.

Збір підписів під електронною петицією ініціювали ще наприкінці 2016 року представники політичної сили «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ». Вже у січні відбулось засідання відповідної комісії, на якій розглянули звернення та узгодили виділення необхідної суми. Однак, ближче до сесійного зібрання думки обранців почали розходитись. Хто казав про необхідність розробки нового проекту, хто про перегляд кошторису, однак сходились на єдиному – лікарня потрібна.

За весь час існування медичного закладу працівники ще не бачили, мабуть, стільки депутатів одночасно на території. Лише за останні місяці тут був і голова обласної ради, і представники різних політичних течій. Надія не вмирала до останнього, адже побачивши на власні очі умови, в яких проходять огляд та лікування дітей з усіх куточків Хмельниччини, кожен мав би бути на стороні людей і прийняти рішення про будівництво такого необхідного приміщення.

«Наш персонал хвалять пацієнти, до нас звертається щоденно більше сотні батьків з дітьми – і це лише в поліклініку. За показниками минулого року, ми надали медичні послуги понад 45 тисячам маленьких подолян, коли столичні лікарні не перевищують рубіж в 35 тисяч. З року у рік ми просимо аби для дітей та для персоналу створили відповідні умови. Адже ми єдина область в Україні, де немає повноцінного обласного медичного закладу», – розповідають медичні працівники ХОДЛ.

Попри те, що навколо питання було чимало дискусій – під час голосування 62 депутати підтримали рішення про будівництво діагностично-лікувального корпусу обласної дитячої лікарні.

«Це рішення – це перемога не тільки нашої команди політичної сили «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», це перемога всієї Хмельниччини. Адже саме від здоров’я дітей залежить те, якою буде наступна нація і неважливо, хто він і яку політичну силу представляє. Тримаючи питання на контролі, наші депутати звичайно хвилювалися, досліджували усі документи та намагалися донести необхідність прийняття рішення на користь медичного закладу. Сьогоднішнє засідання продемонструвало, що більшість таки небайдуже ставиться до дітей і не займається популізмом», – зазначає голова фракції політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» у Хмельницькій обласній раді Вадим Лозовий.

Не зволікатимуть з початком робіт – вже найближчим часом будуть проведені всі процедури та фахівці будівельної справи розпочнуть роботу. А тим часом команда політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» разом з народними депутатами України Олександром Володимировичем Герегою та Андрієм Васильовичем Шиньковичем дбатимуть про додаткове залучення коштів з державного бюджету. За їх переконаннями, об’єднавши навколо мети, побудувати в найкоротший термін корпус обласної дитячої лікарні результат буде приголомшливий, а діти здоровішими.    

Автор: Юлія Кучер

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт