Новини

Хмельницький військовий госпіталь повідомляє

Ще декілька років тому військова медицина в Україні не привертала до себе особливої уваги ні з боку держави, ні з боку широких верств населення. Однак, відтоді, як на сході країни почалася антитерористична операція, військові лікувальні заклади набули особливого значення для бійців, котрі втратили своє здоров’я, захищаючи нашу державу, та їхніх родин.

Хмельницький військовий госпіталь, який розташований на вул.Чорновола, 122, існує з 1941 р. Ще в 1990-х роках він був розрахований на 400 ліжок. Поступово їх чисельність скорочувалася: спершу до 200, потім і до 100 ліжок. Однак війна показала, що військова медицина потрібна, і що рішення про скорочення було хибним. Тому в вересні 2015 р. в зв’язку з необхідністю госпіталізувати хворих і поранених учасників АТО кількість ліжко-місць знову збільшили до двохсот. Останніми місяцями в закладі перебуває 160–180 пацієнтів. Пік наповненості спостерігався у 2014 р., коли десятками везли поранених. У день нашого відвідання госпіталю в ньому перебувало 164 пацієнти. В основному тут лікуються мешканці Хмельниччини, дещо менше – з сусідніх Тернопільщини, Рівненщини, Буковини.

Актуальним завданням для госпіталю на сьогодні є будівництво ліфта та запуск його в роботу. Адже в госпіталь прибувають поранені, які потребують хірургічного втручання, а хірургічне відділення розташоване на другому поверсі лікувального корпусу. Доставляти їх туди доводиться на ношах, що не дуже зручно. Крім того, в госпіталь часто звертаються літні люди, ветерани-військовослужбовці, для яких пішки підійматися на другий чи третій поверх уже досить важко. Пацієнтам, які ледь ходять по відділенню на милицях, неможливо самостійно спускатися і підніматися сходами, а їм також хочеться вийти на вулицю і подихати свіжим повітрям. Тому ліфт у шпиталі – це необхідність. На сьогодні розроблено проект та виконано 50 % робіт з будівництва. Потреба в коштах на облаштування ліфта – понад 300 тисяч гривень. Першими кошти на цю справу почали надавати просто небайдужі громадяни, учні шкіл та їхні батьки, частково виділили депутати, частково – підприємці Хмельницької області.

Так, наприклад, свій внесок на будівництво шахти ліфта зробили учні 1–4 класів ЗОШ № 4 міста Хмельницького, НВК № 4, НВК № 7, Ярмолинецький НВК, Городоцький ДНЗ «Казка» та «Берізка», Городоцька ЗОШ №4, Лісоводська ЗОШ, Городоцька приймальня народного депутата України Гереги О.В. та багато інших.

Шахту ліфта вже майже зроблено. Тепер найголовніше – встановити саму кабіну. В госпіталі сподіваються, що наприкінці літа ліфт уже запрацює.

Джерело: http://www.marichkanews.com/

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт