Новини

«Дівчина краса – довга коса»

З давніх-давен дівчину цінували за умілі руки, доброту душевну і, звісно, розум, красу, та довгу косу. Недарма раніше говорили: «Немає коси немає краси».

Сонячно та по-весняному тепло було у стінах районного Будинку школярів 10 березня, тому що в рамках проекту «Що робить мене українцем», відбулось Чемеровецьке районне свято-конкурс «Дівчина краса – довга коса», яке проходило за підтримки народного депутата України Олександра Володимировича Гереги.

На свято завітали 11 найчарівніших, найталановитіших, найпривабливіших, найкмітливіших, найпрекрасніших дівчат зі шкіл Чемеровецького району Хмельницької області, які продемонстрували справжній феєрверк неперевершеної української краси в низці випробувань конкурсної програми.

Чарівні українки в національних і стилізованих сукнях, костюмах, сорочках зі стрічками, вінками, намистом та іншими доповненнями дефілювали та вигравали кольорами українського строю в кожному випробовуванні по-іншому.

Наймолодша учасниця свята – Гонта Ангеліна (Кугаєвецька ЗОШ) – була чарівною, як подільська весна, Савчук Тетяна (Летавський НВК) – вразила усіх своєю неповторною ніжністю, Войткова Єлизавета (Чорнянська ЗОШ) – романтичністю, Колодій Карина (Вільховецька ЗОШ) – сучасністю, Домбровська Юлія (Чемеровецький НВК №2) – талантом і артистизмом, Умнова Вікторія (Сокиренецька ЗОШ) – щирістю української душі та посмішки, Росецька Аліна (Вишнівчицька ЗОШ) – звичаями і традиціями своєї родини, Талалай Іванна (Закупнянська ЗОШ) – ліричністю української душі, Бучок Ольга (Красноставська ЗОШ) – стилем, Древняк Діана (Більська ЗОШ) – вродою, а ще Ольга і Діана отримали відзнаки «За найдовшу косу», які відповідно були 116 і 114 сантиметрів, перемогла в конкурсі – Кукуруза Марта (Чемеровецький НВК №1), отримавши титул «Дівчина краса – довга коса – 2017». Вразили барвами кольорів, різноманітністю технік, калейдоскопом сюжетів виставки декоративно-вжиткового мистецтва «Таланти моєї родини».    

Протягом свята не довелося нікому сумувати, з неперевершеними ведучими Дарією Фугело та Тарасом Войтовим, а Олександр Кузняк – дипломант обласного конкурсу патріотичної пісні «Україно, любий край!» та дует «Вишеньки» дарували присутнім свою творчість – щирі українські пісні. 

Усім учасницям Царук Оксана Леонідівна – начальник відділу освіти, молоді та спорту Чемеровецької РДА та Вірик Ганна Іванівна – представник Чемеровецької громадської приймальні народного депутата України О. В. Гереги вручили грамоти і цінні подарунки.

«Сьогодні ми переконалися, що у нас є справжні красуні, вони талановиті, розумні, вишукані, кмітливі, працьовиті. І дуже хочеться вірити, що мода на довгу дівочу косу – ідеал української вроди, буде завжди.

А за підтримку наших довгокосих красунь подарунками, за розуміння і вболівання за розвиток і відродження українських традицій висловлюємо щиру вдячність Олександру Герезі, який постійно дбає про творчу молодь Чемеровеччини».

Автор: М. М. Чебаник – директор будинку школярів

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт